RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Uns 80 discapacitats podran ser "pelegrins tecnològics" a la ruta Jacobea

dilluns, 5 de juliol del 2010

Al voltant de 80 persones participaran en el programa "Camí dels Satèl·lits", que pretén facilitar el Camí de Santiago als pelegrins amb discapacitat convertint-los en "pelegrins tecnològics". Com? Recorrent la ruta jacobea d'una forma més accessible gràcies a les tecnologies.

El president de la Fundació Tecnologia Social (FTS), organitzadora d'aquesta iniciativa, Enrique Varela, assegura que aquesta pràctica és perfectament compatible amb espiritualitat del Camí.

Varela ha assegurat que en l'edat mitjana, el Camí de Santiago va ser "la web 2.0 que comunicava a la gent" a Europa i que "la tecnologia sempre ha tingut a veure en el Camí de Santiago", ja que "des del bastó del pelegrí fins a la vieira per beure aigua "eren" tecnologia de l'època ".

Aquest projecte permetrà que aquests "pelegrins tecnològics" puguin fer el Camí de Santiago francès entre Roncesvalles i Santiago de Compostel ajudats d'equips GPS i altres elements tècnics, entre els dies 4 d'octubre, data de la sortida, i el 4 de novembre, quan està prevista l'arribada.

El projecte "Camí dels Satèl.lits" atendrà a 20 pelegrins a la vegada, encara que està previst que puguin inscriure fins a 80 persones, de les quals no totes realitzaran el Camí de Santiago de forma completa, sinó els trams "que vulguin o que creguin que poden fer ".

La iniciativa s'ha portat ja a xarxes socials com Facebook o twiter perquè el "pelegrí tecnològic" es "apunt" i posteriorment l'organització del projecte seleccioneu als participants "en funció de les seves condicions físiques".

Font:
Solidaritat Digital
http://solidaridaddigital.discapnet.es/SolidaridadDigital/Noticias/Accesibilidad/DetalleNoticia.aspx?id=8771

____________________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/