RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

SITPLUS,aplicació gratuïta per oferir activitats lúdiques a persones amb múltiples discapacitats

diumenge, 4 de juliol del 2010

L'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) de Tarragona (España) i l'empresa CREA Sistemes Informàtics tenen l'orgull de presentar la primera versió pública del projecte SITPLUS. Aquest projecte consisteix en una aplicació gratuïta pensada, principalment, per oferir activitats lúdiques a persones amb múltiples discapacitats. Ofereix noves formes d'interacció basades en visió artificial i veu, per generar un resultat immediat en forma d'imatge i so.

SITPLUS és fruit de gairebé tres anys de recerca, desenvolupament i intervenció directa amb persones amb paràlisi cerebral de l'APPC. Inspirat en les aplicacions de causa-efecte, SITPLUS proporciona una eina d'interacció contínua, a distància i assequible a la majoria de persones amb múltiples discapacitats. Va ser concebuda a l'APPC a finals de 2007 per intentar donar una resposta al grup de persones la combinació de limitacions motrius, cognitives i fins i tot sensorials els vetaven l'accés a altres eines d'ús més comú. Les sessions experimentals, dutes a terme en el laboratori que l'APPC ha dedicat en exclusiva a aquest projecte, revelen que aquesta eina no només és útil per a moltes persones amb afectacions moderades i severes, sinó que, a més, resulta molt motivadora per als usuaris amb afectacions més lleus.

Amb la publicació de l'eina i un espai web dedicat al projecte perseguim el doble objectiu de, per una banda, oferir de forma totalment gratuïta està tecnologia a les entitats i famílies, i de l'altra, obrir la porta a la vostra col·laboració per continuar millorant. Actualment ja són diverses les entitats en tota Espanya que estan utilitzant i col·laborant amb el projecte. Uneix-te tu també!

Per més detalls vegeu la documentació. Als fòrums podeu demanar ajuda, notificar errors, explicar les vostres experiències usant-lo, ...

Per contactar-nos i publicar comentaris cal que crear un nou compte d'usuari.

Descarregar SITPLUS ara!

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament d'Acció Social i Ciutadania. Caixa Tarragona. Tu ajudes.



Font:
http://sitplus.crea-si.com/ca


____________________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/