RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Robots per tractar l'autisme

dimecres, 30 de juny del 2010

La robòtica avança a marxes forçades, i no sempre per crear recepcionistes o màquines de muntatge. Un equip nord-americà està treballant en un robot que ajudi els nens amb autisme, aprofitant que es porten millor amb les màquines.


Se sol dir que els humans senten simpatia cap els robots d'aspecte una mica humà, però detesten als que s'assemblen molt sense aconseguir-ho. Bandit està fora de perill, perquè amb una boca, dos ulls i una cara rígid per tota expressió, no pretén en absolut semblar humà.

Aquest robot, desenvolupat per un equip de metges i enginyers, aprofita el seu aspecte i el seu comportament molt inhumà per acostar-se a nens autistes, que tenen més problemes amb la gent de veritat que amb les predictibles i fiables màquines. Bandit no és Pinotxo, i no vol ser un nen de veritat. És una màquina, que es comporta com una màquina.

Com a terapeuta, intenta comunicar-se amb el nen, guanyar-se la seva confiança i ajudar a ser més sociable i adaptable. Encara que han tingut resultats dispars, els creadors del robot són optimistes sobre el seu èxit i esperen poder produir a gran escala.

Mentrestant, han de polir detalls tant de maquinari (per exemple, el so de les rodes en moure's incomodava a alguns nens) com de programari, perquè la màquina pugui reaccionar i adaptar-se millor al comportament del seu pacient.

"Sí, hi ha feina a fer", va admetre Maja matarien, que codirigeix el projecte, a PopSci. "Però és factible. El que vull és un robot que pugui vendre pel preu d'un portàtil, d'aquí a una dècada".

Font: Baquia http://baquia.com/actualidad/noticias/16496/robots-para-tratar-el-autismo

____________________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/