RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

iFreeTablet, el primer PC 100% accessible

dimarts, 6 de juliol del 2010

Les persones amb discapacitat, majors i poc habituades a les noves tecnologies ja disposen d '"una pastilla electrònica" cent per cent accessible, el iFreeTablet , que arriba al mercat internacional.

Aquest dispositiu ha estat desenvolupat per l'empresa de base tecnològica Centre de Producció per a la TV Interactiva, la Universitat de Còrdova, Fundació Xarxa Especial Espanya i el grup de recerca EATCO, i s'ha presentat al Centre Estatal d'Autonomia Personal i Ajudes Tècniques, (CEAPAT), a càrrec del periodista Paco Lobatón.

Segons va explicar el professor de la Universitat de Còrdova i creador d'aquesta pastilla, Carlos de Castro, iFree Tablet funciona amb el sistema operatiu, que "és un programari" totalment lliure i que per tant "permet utilitzar un gran nombre de programes sense que el preu suposi una limitació ".

"És el primer PC tablet totalment adaptat a persones amb tot tipus de discapacitat", va prosseguir, de manera que encara que "és com un IPADE no se li pot dir així".

Castro va afirmar que es tracta d'un ordinador amb 160 gigues de memòria, una mica més gran que el IPADE i que permet realitzar diverses tasques al mateix temps, com escoltar música, navegar per Internet o visualitzar vídeos.

A més, va prosseguir, conté un menú de "accesibilitat", on es poden escollir diferents perfieles en funció de les característiques dels usuaris.

Així es pot adaptar a persones cegues, sordes, amb mobilitat reduïda o diverses discapacitats associades, va declarar, i com a exemple va activar un sintetitzador de veu per llegir la pantalla; va mostrar el maneig de Pastilla mitjançant cops del micròfon, i va explicar que també es pot dirigir a través d'una càmera de vídeo.

Pedro Vera (l'Institut de Biomecànica de València), va declarar per la seva part que la seva entitat està treballant amb els desenvolupadors de IFreeTablet perquè aquest dispositiu obtingui el segell "simple", que garanteix la màxima usabilitat.

"Ja és molt fàcil d'utilitzar per la gent gran, va assegurar, ja que, entre altres coses," no mostra més de sis botons per pantalla, per evitar equivocacions ".

També van participar en la presentació el subdirector general de Centres Tecnològics i Desenvolupament Empresarial del Ministeri de Ciència i Innovació, Daniel González de la Ribera, i la directora del CEAPAT, Cristina Rodríguez Porrero, que van insistir en la necessitat d'invertir en innovació tot i la crisi.

http://www.ifreetablet.com/

Font: Solidaritat digital
http://solidaridaddigital.discapnet.es/SolidaridadDigital/Noticias/Accesibilidad/DetalleNoticia.aspx?id=8924

____________________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/