RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Millorant els sistemes de videoconferència per a persones sordes

dimecres, 7 de juliol de 2010

El Rochester Institute of Technology (RIT), una universitat privada de Henrietta (Nova York), està desenvolupant un nou sistema de comunicació per videoconferència específic per a persones sordes.

Els programadors informàtics estan treballant en una aplicació específica, el Video Xat Activity. L'objectiu de l'equip de treball és realitzar una sèrie de proves per millorar els resultats obtinguts amb els diferents programes de videoconferència utilitzats fins ara. Després de tot aquest procés de treball es pretén elaborar una plataforma de comunicació accessible per a persones sordes. La particularitat que tindrà aquest sistema és que estarà dissenyat concretament per al seu ús entre alumnes sords a l'aula d'estudi. A més de permetre una comunicació fluïda entre els usuaris, es pretén que ajudi a la creació d'un espai educatiu comú.

El projecte està patrocinat per PEN International, una xarxa formada per universitats de tot el món. Va ser fundada al Japó, el 2001, i el seu objectiu és millorar i fomentar l'educació postsecundari per a les persones sordes compartint tecnologia educativa, i treballant en el desenvolupament de la formació especialment en països en vies de desenvolupament.

Aquest treball es presenta en el Simposi Internacional de Tecnologia Educativa per a Persones Sordes, que acaba avui dia 23 de juny.

Font: FESOCA
Web Visual TV
http://www.webvisual.tv/

Segueix el blog des de Facebook
_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat-es.diversitatfuncional.org/