RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Les consoles amb moviment, una ajuda per al Parkinson o la paràlisi cerebral

dimarts, 13 de juliol del 2010

Des que Nintendo va llançar la Wii, els jugadors han estat interactuant amb els seus pesonajes i fent ejecicios amb entrenadors personals virtuals amb títols com 'EA Sports Active', 'Your shape'.


A dia d'avui, Nintendo fins i tot està encoratjant a les famílies a fer exercit juntes amb 'Wii Games: Summer 2010', una gira nacional que comença el 16 de juliol a la ciutat de Nova Jersey.

No obstant això, nous investigadors, científics i desenvolupadors estan utilitzant la consola de Nintendo per a moltes aplicacions orientades a la salut, i en alguns casos estan rebent milers de milions de dòlars per somiar amb noves tecnologies.

Una reunió recent de més de 400 ments de tot el món en la sisena conferències per anual de Jocs per la Salut a Boston va descobrir innovadores noves formes en que els videojocs amb controladors amb detectors de moviment s'utilitzen per ajudar a metges i pacients.

Per exemple, a través d'una beca de l'Institut Nacional de Salut, Xarxa Hill Games i l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Califòrnia San Francisco estan usant la tecnologia de la Wii per crear joc que ajudin a les persones amb Parkinson a millorar el seu equilibri .

'El correcamins'

Un joc anomenat 'Correcaminos' requereix que els pacients s'aturin i senten per operar un carro manual de tren antic. "La majoria d'aquests pacients té 70 o 80 anys i realment els encanten aquests jocs", va dir Bob Hone, director de creativitat de Xarxa Hill Studios.

"Ells realment volen una cosa que tracti les seves malalties, i el que és diferent és que aquests jocs estan especialment dissenyats per a ells", va afegir.

Així, Red Hill està incorporant tecnologia semblant a la de Wii en jocs per ajudar a millorar l'equilibri i la forma de caminar en nens amb paràlisi cerebral. "Aquests nens a vegades tenen problemes físics, de manera que nosaltres hem considerat això per fer jocs en què sentin que estan caminant i en els que arribin a la meta amb èxit", va afirmar Hone.

Aquesta tardor, Sony Computer Entertainment America llançarà el PlayStation Move per a PlayStation 3 i Microsoft presentarà el Kinect per a Xbox 360.

"Cremar calories"

S'espera que aquests nous aparells no només obrin els jocs a una audiència més gran, sinó que també ofereixi als pioners en el creixent mercat dels Jocs per a la Salut la capacitat de somiar amb nova tecnologia.

"L'impacte d'aquestes noves tecnologies serà tan enorme com quan Nintendo va sortir originalment amb la Wii i la Wii balanç board, perquè va a estendre's a altres plataformes", va dir Stephen Yang, un investigador i professor assistent del College of Courtland de Nova York.

"Hi ha molts dissenyadors de joc ben fora que podrien dedicar-se a aquestes noves interaccions físiques amb jocs i crear noves experiències que seran tant divertides com beneficioses per als pacients", va afirmar Yang.

John Lumpkin, metge i vicepresident sènior de la Fundació Robert Wood Johnson, ha vist de primera mà els avenços que els controls amb sensors de moviment i els jocs físics han tingut tant en els seus pacients com en els seus propis fills.

"Aquests jocs promouen el moviment, la qual cosa augmenta la freqüència cardíaca i crema més calories", va dir Lumpkin.

"Fins i tot un joc amb un moviment simple com tocar la bateria a 'Rock Band' pot fer que el jugador cremi el doble de calories per hora respecte al que faria estant assegut, mentre que un joc més vigorós com 'Dance Dance Revolution' pot cremar fins a sis vegades més calories ", va afegir.

Font: Notícies EFE

Segueix el blog des de Facebook
_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/