RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Desenvolupen una casa intel·ligent per a la independència de malalts d'Alzheimer

dimecres, 14 de juliol del 2010

Investigadors del Centre Andalús d'Innovació i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (CITIC) participen en el desenvolupament d'un projecte europeu que busca construir una casa intel ligent per mantenir el major temps possible la independència de la gent gran malaltes d'Alzheimer.




La iniciativa, anomenada 'Smart Home for Elderly People' (HOPE), desenvolupa una eina intel ligent per gestionar els diferents subsistemes i terminals dins de la residència d'una persona gran, ha informat avui la Junta en una nota.

Així, mitjançant l'aplicació de xarxes de radiofreqüència, xarxes sense fils, sensors i convertidors digitals i analògics, infraestructures de telecomunicacions i tecnologies de suport a decisions es pretén projectar una casa intel ligent caracteritzada per la seva fàcil ús, flexibilitat, adaptabilitat i intel.ligència.

Amb aquest sistema es podrà, des de recordar l'ancià si es deixa la porta oberta o el foc de la cuina encès (gràcies a un sistema de detecció de temperatura), fins advertir un malalt d'Alzheimer que cal que begui aigua, així com , en cas que aquesta persona es senti malament, activar un servei de teleassistència mèdica.

En aquest projecte participen, a més de CITIC, altres sis entitats i grups de recerca espanyols, grecs i italians., I es té previst realitzar tres proves pilot, una a cada país participant.

Per a la posada en marxa de HOPE es van realitzar enquestes en els tres països participants per buscar la visió del cuidador d'un malalt d'Alzheimer i, seguint les directrius del programa europeu 'Ambient Assisted Living', els investigadors han comptat en tot moment amb la visió del pacient a través de la participació de l'ONG griega Kmop i de la fundació italiana Casa Sollievo della Sofferenza.

Font: Notícies EFE

Segueix el blog des de Facebook
_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/