RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Messenger, Nero o Blogger, a l'abast de les persones amb discapacitat intel·lectual

divendres, 9 de juliol del 2010

Gràcies a un tutorial específic elaborat per la Fundació Síndrome de Down de Madrid  Eines informàtiques com Messenger, Nero, Windows Movie Maker o Blogger no tindran secrets a partir d'ara per a les persones amb discapacitat intel lectual que adquireixin els quatre tutorials presentats per Isban i la Fundació Síndrome de Down de Madrid (FSDM).

Aquests tutorials, la presentació va coincidir amb el Dia Mundial d'Internet, constitueixen un marc lectiu ideal perquè les persones amb síndrome de Down aprenguin a comunicar-se instantàniament amb Messenger, creuen i gravin CD i DVD amb Nero, dissenyin pel lícules amb Windows Movie Maker o gestionin els seus propis blocs amb el programa Blogger.

A la presentació van assistir la consellera d 'Ocupació, Dona i immigració, Paloma Adrados, el director de RSC d'Orange Espanya, Jesús Gijarro, el conseller prim de Isban, Juan Carlos Martín Guirado, i la presidenta de la FSDM, Maria Baró.

En aquest sentit, Juan Carlos Martín Guirado va explicar que "cal ser conscients de la necessitat de reduir i fins i tot de cicatritzar la bretxa digital que pateixen les persones amb síndrome de Down". "Des Isban hem volgut motivar a tot el col.lectiu de la FSDM amb accions com aquests monogràfics perquè el seu accés a les noves tecnologies de la informació sigui un pas natural més en la seva trajectòria d'aprenentatge i de formació contínua", va destacar Martín Guirado.

A més, Maria Baró va subratllar que aquests programes tutorials "són el resultat de l'esforç i tenacitat de la FSDM perquè els nostres joves es preparin per poder formar part de la societat de la informació". "Per això necessitem sempre d'un col.laborador essencial, i aquest és l'imprescindible paper que desenvolupen empreses com Isban", va sentenciar.

Amb cada un dels quaderns monogràfics realitzats per l'equip tècnic del projecte TIC de la FSDM i patrocinats per Isban, s'inclou un vídeo-tutorial. D'aquesta manera, aquests materials didàctics puguin ser tant un suport per al professor com una guia perquè els alumnes puguin realitzar un aprenentatge autodidacta en noves eines informàtiques.

Font:
Solidaritat Digital
http://solidaridaddigital.discapnet.es/SolidaridadDigital/Noticias/Accesibilidad/DetalleNoticia.aspx?id=8691

Segueix el blog des de Facebook
_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/