RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Pare de nen autista crea innovadora tecnologia de comunicació

diumenge, 20 de juny del 2010

El pare d'un nen amb un autisme sever ha desenvolupat una tecnologia que facilita la comunicació amb el menor.

El britànic Stephen Lodge, creador del sistema, diu haver tingut fa diversos anys la idea de Speak4me, però que va haver d'esperar que existís la tecnologia necessària per poder dur-la a terme. El seu fill de 11 anys, Callum, no pot parlar i ara fa servir la invenció del seu pare per comunicar-se.

Speak4me va ser presentat en Naidex 2010, fira anual per discapacitades organitzada per NEC a Birmingham, Regne Unido.Speak4me funciona movent les imatges d'un lloc a un altre i deixant anar en una pantalla tàctil, formant així frases.

L'usuari després pressiona el botó de veu per «verbalitzar» la frase.
Callum ha estat utilitzant Speak4me des de fa algun temps i ja ha aconseguit algunes frases molt expressives, va explicar Lodge a la BBC. Entre els exemples esmenta: "vull un got de suc", "vull sortir" i "estic cansat".

Lodge, resident a South Yorkshire, té 20 anys d'experiència en tecnologia i ha desenvolupat Speak4me després de decidir que els productes en el mercat no satisfeien les necessitats de Callum. Finançar la seva idea ocupant els seus estalvis i hipotecant casa seva.

Per ara, Speaks4me està sent comercialitzat com un dispositiu integrat de maquinari i programari. No obstant això, l'empresa està desenvolupant un programari que li permetrà funcionar en sistemes Windows.

Lodge va explicar que el sistema ha estat ben rebut pels usuaris i que sorprèn veure la facilitat amb que els nens autistes entenen el seu funcionament. Va afegir que pren mitja hora, o menys, entenem i usar Speaks4Me (parla per mi).

Una altra àrea d'aplicació seria entre supervivents d'accidents cardiovasculars, una tercera part dels quals perd la capacitat de parlar temporal o permanentment.
Presentació (en anglès) de Speaks4me:



Speak4me té un preu de 2.000 lliures.

Font: BBC

_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/