RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

La rehabilitació virtual, el futur de "l'especialitat de la dependència"

dimarts, 22 de juny del 2010

La rehabilitació virtual, àrea científico-tecnològica de recent creació, permet tractar, fins i tot a distància, a pacients tetraplègics o amb danys cerebrals, de manera que es preveu que aquest camp "revolucioni" la "especialitat de la dependència" en els pròxims anys.


Així ho va exposar avui la presidenta de la Societat de la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física (SERMEF), Inmaculada García, en una roda de premsa després de la inauguració del seu 48 congrés nacional, on va destacar que la rehabilitació virtual "és el futur present ".

Consisteix, va dir, en l'ús de noves tecnologies gràfiques, interactives i de telecomunicació per a oferir serveis de rehabilitació i tele-rehabilitació de forma més eficaç i eficient.

Aquestes noves aplicacions permeten estalviar en moments de crisi i que el metge rehabilitador tingui la capacitat de tractar a més persones, va dir.

García va destacar que es pot rehabilitar un nombre ampli de persones a través de programes informàtics, fins i tot a distància, evitant trasllats, desplaçaments i pèrdua d'horari laboral.

Aquesta àrea multidisplicinar uneix camps tecnològics com la realitat virtual, la imatge mèdica, la bioelectrònica, la intel ligència ambiental o la interfícies naturals entre home i màquina per aconseguir millors teràpies per als pacients i que aquestes siguin més més sostenibles pels serveis sanitaris.

Va subratllar que aquests avenços són importants en una especialitat que s'ocupa d'atendre tota la vida patologies cròniques com els dolors de l'aparell locomotor, que són les més prevalents, o pacients amb una gran discapacitat, com són els tetraplègics o els que pateixen un dany cerebral, de manera que va estimar que aquesta àrea de realització virtual pot revolucionar la neuro-rehabilitació en els propers anys.

Font: Notícies EFE

_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/