RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Kinect arribarà a Espanya per Nadal

dilluns, 21 de juny del 2010

Microsoft ha presentat oficialment en el marc de la fira de videojocs E3 de Los Angeles, la gran aposta de la companyia per la seva consola X360. Una interfície sense comandaments ni botons anunciada en l'edició anterior d'aquesta cita amb el nom de Project Natal i rebatejada com Kinect, que arribarà al mercat nord-americà el 4 de novembre.

A Espanya caldrà esperar fins Nadal per fer-se amb aquest dispositiu, el llançament s'acompanyarà d'una desena de jocs socials per a tota la família.

"Per molta gent el controlador és una barrera", considero el director creatiu de Microsoft, Kudo Tsunoda, que va explicar als assistents que a l'hora de crear Kinect la companyia es va proposar "un paradigma nou de control on qualsevol pogués entrar i jugar, sense haver de llegir les instruccions o aprendre un complicat conjunt dels controls ",

El controlador anteriorment conegut com Project Natal incorpora una càmera i un micròfon i utilitza un sistema de reconeixement facial i de veu que li permeten, per exemple, connectar-se a Xbox Live, i iniciar o aturar jocs i pel lícules.

El nou menú permet escollir jocs o serveis simplement estenent la mà i apuntant cap a la pantalla de selecció. Té un sistema nou de videoxat i la càmera intel ligent s'obre encara més quan una altra persona entra a l'habitació, informa el portal de videojocs MundoGamers.

La interfície del menú és tan simple com podria ser. Li fa senyals amb la mà per controlar un cursor i s'impulsa cap endavant per fer "clic" sobre l'element que desitgi, com es va poder veure en l'esdeveniment de Natal celebrat a Madrid. El que no ha quedat clar és si es podrà controlar amb la mà tal com es va poder veure al vídeo de l'any passat a l'estil Minority Report.

Encara sense preu oficial, els rumors apunten que el preu més alt del pack de Kinect rondarà els 175 euros, mentre que els seus jocs serà més barats que els títols tradicionals de Xbox, amb un cost proper als 37 euros.

El nom definitiu del projecte, Kinect va ser el gran anunci del dia previ a la inauguració del E3, en una vetllada carregada de metàfores i llums, que va córrer a càrrec del Circ del Sol, i en la qual es van mostrar alguns dels títols que arribaran de la mà d'aquest controlador, com un joc d'acció basat en Star Wars o títols de conducció i esports, similars a grans títols de la competència.



Font: hoyTecnología

_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/