RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

I Congrés nacional de noves tecnologies accessibles per a la discapacitat

dissabte, 26 de juny del 2010

Patrocinat pel Centre de Tecnologies Accessibles CENTAC, se celebra el proper mes de novembre a León (Espanya).

L'Auditori de la Ciutat de Leon acollirà, a finals del mes de novembre, el I Congrés Nacional de Noves Tecnologies Accessibles per a la Discapacitat. Així ho ha anunciat avui, en aquesta ciutat, el secretari general de Política Social i Consum, Francisco Moza, en qualitat de president del Centre Nacional de Tecnologies de l'accessibilitat (CENTAC), institució que organitzarà l'esdeveniment.

Al seu costat, també han estat presents el director general de Coordinació de Polítiques Sectorials sobre la Discapacitat, Jaume Alejandre i el director del CENTAC, José A. Valverde.

Aquest I Congrés Nacional de Noves Tecnologies Accessibles per a la Discapacitat, forma part del pla d'accions del CENTAC. L'objectiu principal d'aquesta trobada serà estendre i divulgar les possibilitats que les noves tecnologies ofereixen per millorar la qualitat de vida, no només de les persones amb discapacitat sinó també de la gent gran. Aquest és un mercat potencial que arriba a Espanya els quatre milions de persones.

En aquest Congrés, al qual està previst que assisteixin 500 experts en accessibilitat, empreses del sector, centres de recerca i administracions públiques, servirà per mostrar "les noves tecnologies que les empreses i centres de recerca espanyols han desenvolupat en aquest àmbit", ha dit francisco mossa. Així mateix, experts en accessibilitat de la Comissió Europea i dels Estats Units, compartiran exemples de bones pràctiques en diferents països.

A més, en aquest fòrum, es buscarà promoure l'accés al mercat de treball de les persones amb algun tipus de discapacitat, a través de les tecnologies, per afavorir el seu desenvolupament social i personal.

RECERCA EN TECNOLOGIES

Així mateix, un dels principals reptes de CENTAC per als propers mesos és la posada en marxa del Laboratori de l'Accessibilitat, situat al Centre de Referència Estatal (CRE) de Sant Andreu de Rabanedo (Leon).

Es tracta d'un espai de més de 200 m2 en el qual es reproduirà una llar amb instal.lacions automatitzades. Allà, persones amb discapacitat provaran les noves eines que la indústria posi a disposició de CENTAC amb l'objectiu que aquestes aplicacions siguin més fàcils d'utilitzar i de comprendre al mateix temps que augmenten la seva productivitat i eficàcia operacional.

Igualment, en els propers mesos, es durà a terme un estudi, al costat de la Universitat Politècnica de Madrid, per realitzar una investigació sobre les tecnologies de la Societat de la Informació per a tots.

Aquesta permetrà conèixer l'estat de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) a les empreses i institucions així com dels productes més assenyalats. Així mateix, el document, elaborat per un equip multidisciplinari, permetrà identificar possibles línies d'actuació i conclusions sobre el sector.

L'objectiu que es marca CENTAC amb aquests projectes és que "lluny de que les noves tecnologies constitueixen una bretxa digital per a les persones en situació de dependència, que formen una possibilitat d'eliminar qualsevol barrera, qualsevol dificultat d'accessibilitat per a gent gran i persones amb discapacitat del nostre país ", ha conclòs mossa.

El Centre Nacional de Tecnologies de l'accessibilitat (CENTAC) és centre de referència per a tots els actors implicats en el disseny i posada en marxa de Tecnologies de la Societat de la Informació enfocades a la discapacitat. És fruit de la col.laboració públic-privada i hi participen grans empreses com El Corte Anglès, i Telefónica, al costat de la Fundació Vodafone i la Fundació ONCE, així com el Ministeri de Sanitat i Política Social i el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç .

Font: Discapnet
http://www.discapnet.es/Castellano/Actualidad/Discapacidad/Paginas/detalle.aspx?Noticia=230165


____________________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/