RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Primer joc per a joves amb Síndrome de Down

dijous, 20 de maig del 2010

Tot i que el president dels Estats Units considera els videojocs com una "distracció", cada dia és més habitual veure iniciatives que demostren que poden ser una eina útil d'integració i educació.

En aquesta línia, la Fundació Orange i la Fundació Síndrome de Down de Madrid han desenvolupat conjuntament 'Lucas i el cas del quadre robat', un videojoc per a PC dirigit íntegrament a joves amb síndrome de Down i / o discapacitat intel lectual.

'Lucas i el cas del quadre robat' és una aventura gràfica en què cal anar avançant en escenaris com París, Rio de Janeiro, Nova York ... mitjançant la resolució d'enigmes de forma lògica, interactuant amb personatges i objectes fins a completar la història.

Els jugadors es posaran a la pell de Lucas Sánchez, un detectiu privat que haurà de resoldre sorprenents misteris per trobar un esmunyedís lladre de quadres.


El joc es va desenvolupant "segons el jugador interactuï amb les diferents eines i opcions, de manera que les seves decisions marquen el camí a seguir", assegura la Fundació a la seva pàgina web.

Actualment no hi ha a Espanya videojocs d'aquest tipus específicament dissenyats per a persones diferents discapacitats intel.lectuals, van denunciar les dues fundacions. D'aquesta manera, aquest col.lectiu "podrà familiaritzar-se amb l'oci electrònic i així, accedir a altres tipus de jocs no pensats per a les persones amb discapacitat intel lectual".

L'elaboració i realització d'aquest videojoc ha estat portada a terme per complet per l'equip de psicòlegs educatius de la Fundació síndrome de Down de Madrid, encarregats de fixar els objectius i dissenyar els escenaris i els puzles. Lucas i el cas del quadre robat ha estat testat durant diversos mesos per diferents grups d'usuaris amb discapacitat intel lectual.

El videojoc és compatible amb Windows XP, Vista i 7, requereix de 600 Mb d'espai al disc dur. La descàrrega es pot realitzar en l'enllaç http://www.fundacionorange.es/fundacionorange/proyectos/lucas_setup.exe , prement l'opció Guardar i posteriorment executant.

Font: EuropaPress

_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/