RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Presenten un cotxe que es condueix amb els ulls

dilluns, 3 de maig del 2010

Investigadors alemanys han desenvolupat una tecnologia que permet utilitzar un cotxe amb el moviment dels ulls.

Investigadors de la Free University de Berlín han presentat una tecnologia que permet conduir un cotxe amb el moviment dels ulls. L'invent es va presentar el passat divendres a Berlín, amb una demostració en un Dodge Caravan.

El sistema segueix la direcció de la mirada del conductor i mou el volant del vehicle d'acord amb aquesta. Fins i tot és possible fer marxa enrere, amb només dirigir la vista al mirall retrovisor.

Per conduir és necessari portar un casc de ciclista adaptat amb dues càmeres. Una enfoca cap a la calçada, i l'altra monitoritza el moviment dels ulls del conductor. Ni tan sols cal seure al volant, ja que el conductor pot ocupar el seient del copilot.

De moment, només permet circular a velocitats de 50 kmh, encara que els creadors esperen augmentar en breu la velocitat a 100 kmh. En qualsevol cas, és ideal per conduir en ciutat sense sobrepassar els límits.

El sistema només té un inconvenient: el conductor en qualsevol moment pot desviar la mirada de manera imprevista de la seva ruta. Què passa si es creua amb una noia maca o si de sobte li sona el mòbil? També hi ha solució per a aquests casos.

El cotxe està equipat amb càmeres, navegació GPS, làsers i escàners. Es poden activar per a que es condueixi sol, sense intervenció del xofer, que només ha d'actuar per canviar de direcció en una cantonada o una cruïlla de carrers. Amb mirar dos segons la direcció cap a la qual vol anar, el cotxe respondrà.

Font: Baquia

_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat-es.diversitatfuncional.org/