RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Una empresa navarresa ofereix un sistema de localització per a persones amb discapacitat

diumenge, 28 de març del 2010

Job Accommodation pretén amb això "millorar l'autonomia i qualitat de vida" dels usuaris i familiars


Ion Esandi i Patxi FABO, durant la presentació al Fòrum Isterria traduïda al llenguatge de sords. (D.N.)

L'empresa Job Accommodation, fundada per dos joves navarresos, ofereix un sistema tecnològic de localització per a persones amb algun tipus de discapacitat. El sistema LAP (localització per a l'autonomia personal), ja ha estat utilitzat amb èxit en el Centre Especial de Treball Elkarkide, i ahir va ser presentat a familiars i associacions de discapacitats dins del Fòrum Isterria a Civican. Ion Esandi i Patxi FABO, enginyers de telecomunicacions llicenciats en la UPNA, van donar a conèixer el "senzill" funcionament i van apuntar noves idees aportades pels presents per millorar-lo.

Aquest localitzador permet monitoritzar la ubicació de la persona a través d'una terminal en cada moment però a més, compta amb una sèrie d'aplicacions que es poden utilitzar segons les preferències. Així, es pot instal lar un sistema de zones de seguretat perquè quan la persona surti d'elles es accioni l'alarma o registrar el recorregut que ha realitzat en un període de temps.

L'objectiu d'aquest localitzador és "millorar l'autonomia i qualitat de vida de les persones que el puguin utilitzar", va assenyalar FABO. D'aquesta manera, van assegurar que el seu ús permet la tranquilitat de les famílies i la prevenció de situacions de risc. El preu del kit complet, que consta del dispositiu mòbil, del suport a Internet i d'una configuració personalitzada ascendeix a 590 euros i no té cap tipus de cost de manteniment.

Job Accommodation ofereix a més altres aplicacions tecnològiques per afavorir l'autonomia personal i seguretat de les persones amb discapacitat intel • lectual i aposta per un tracte "proper" amb els seus clients perquè siguin ells els guies de les seves noves innovacions.

Font: Noticias de Navarra
_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/






1 comentaris:

majka. ha dit...

Felicitats pel vostre blog, us animo a seguir treballant així.

Majka Llibre i Massaguer.
Membre del jurat edublgs 2010.