RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Científics australians presenten un "ull biònic" per als cecs

dijous, 1 d’abril del 2010

El Govern d'Austràlia va presentar avui un prototip de "ull biònic", els responsables esperen que sigui capaç de tornar la vista a molts cecs i el major fita des del desenvolupament de l'alfabet Braille .

La iniciativa, en què Canberra ha invertit 42 milions de dòlars australians (38,6 milions de dòlars nord-americans), "pot ser un dels avenços mèdics més importants de la nostra generació", va afirmar el primer ministre, Kevin Rudd.

"El projecte de l'ull biònic permetrà a Austràlia mantenir-se en l'avantguarda d'aquesta línia d'investigació i comercialització, i pot tornar la vista a milers de persones a tot el món", va dir Rudd.

Segons els científics australians, l'invent s'implanta parcialment en el globus ocular i està dissenyat per a pacients que pateixen una pèrdua de visió degenerativa i hereditària causada per una condició genètica coneguda com retinitis pigmentosa.

El "ull biònic" disposa d'una minicàmera, col.locada sobre una lent, que captura imatges i les envia a un processador que pot guardar a la butxaca.

El dispositiu transmet una senyal a la unitat dins de la retina que estimula les neurones vives dins d'aquesta, que al seu torn manen les imatges al cervell.

Els usuaris del "ull biònic" no tornaran a tenir vista perfecta, però s'espera que puguin ser capaços de distingir punts de llum que el cervell podrà reconstruir en imatges.
Font: Notícies EFE
_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/