RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

La Universitat de València implanta un programari d'ajudes tècniques a la discapacitat

diumenge, 31 de gener del 2010

A les aules informàtiques, les biblioteques i les classes convencionals

La Universitat de València ha implantat un sistema centralitzat d'aules informàtiques que actua com a control remot per a la propagació d'un programa a centenars d'equips en qualsevol entorn del centre, amb el que es converteix en pionera del programari d'ajudes tècniques a la discapacitat.

Segons informa la universitat, es tracta dels resultats de les actuacions referides al Programa de Infoaccesibilidad, finançat pel II Pla Nacional d'Accessibilitat a través d'un conveni amb la Fundació ONCE i l'Imserso.

Així mateix, la Universitat va fer un estudi particular de «infoaccessibilidad", fruit del qual s'ha elaborat aquest pla.

El sistema contempla intervencions a les aules informàtiques d'accés lliure, a les biblioteques i en algunes aules convencionals de la Universitat de València, així com accions específiques per millorar l'accessibilitat dels serveis i aplicacions web. Aquestes mesures tenen com a objectiu fer que els estudiants disposen de serveis d'alt nivell tecnològic i, al seu torn, que els estudiants amb discapacitat tinguin les mateixes oportunitats que els altres estudiants.

Font: Solidaridad Digital

_______________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/