RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Síntesis de la presentació del Bloc "Les TIC i La Discapacitat" a la I Jornada CTC: Accessibilitat i TIC

dimarts, 8 de desembre de 2009

El dia 2 de desembre es van celebrar al Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa,la I Jornada CTC: optimisme davant la crisi, enginy contra la fractura digital.

La primera Jornada CTC va superar dimecres, les millors previsions, amb 85 assistents al Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa. Organitzada per l’Ajuntament, la iniciativa pretenia donar a conèixer les dues grans raons de ser del centre: d’una banda, els recursos i serveis que posa a disposició del teixit empresarial; d’altra banda, les innovadores eines TIC que ofereix a les persones amb discapacitat.

Les TIC a l’abast de tothom

A la tarda el CTC va respirar també optimisme. Escoles, tallers i entitats van conèixer i van experimentar amb diverses eines accessibles que trenquen barreres i garanteixen que les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial tinguin accés a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Els assistents van seguir una videoconferència dels guanyadors del Premi Millor Blog Catalunya, Carlos García i Pedro Cabanes. Aquest blog recull les diverses eines TIC accessibles per a persones amb discapacitat.

A més, Luís Felipe Matas, de la Fundació FESOCA, va explicar el projecte d’intèrprets on line SIGTHOS. Es tracta d’una plataforma d’interpretació de la llengua dels signes on line, que permet a les persones sordes disposar les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any d’un intèrpret on line que els ajuda a fer les gestions diàries per exemple davant administracions o d’altres serveis públics com ara els centres sanitaris. Aquest serveis només han de disposar d’un ordinador i una webcam per permetre a les persones sordes comunicar-se amb el seu intèrpret on line.

El pioner material tecnològic adaptat del CTC

La jornada CTC es va tancar amb una demostració pràctica de les innovadores eines accessibles de les quals disposa el centre tecnològic, a càrrec de BJ Adaptacions i Desenvolupament Comunitari.

Les escoles, tallers i entitats, així com algunes persones amb discapacitat, van poder practicar amb el material tecnològic adaptat a persones amb qualsevol discapacitat física, psíquica o sensorial.

La “I Jornada CTC: Oportunitats davant de la crisi i Accessibilitat i TIC” va comptar amb les intervencions de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, els regidors de Promoció Econòmica i de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Carles Ventura i Carles Mernissi, i les tècniques municipals Sílvia Mas i Carolina Villanova, que van detallar els recursos i serveis dels quals disposa el CTC tant en l’àmbit del suport a les empreses com de l’accessibilitat i van posar l’accent en la vocació del cenre de donar servei al conjunt de l’Anoia i també a les comarques veïnes.

També van ser-hi present el president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmica de la Diputació de Barcelona, Teo Romero, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Ramon Felip, i el diputat delegat per a la Societat del Coneixement de la Diputació, Ezequiel Martínez.

Finalment, us deixem la presentació que van realitzar en Carlos Garcia Bueno i en Pedro Cabanes Altadill sobre el bloc Les TIC i la Discapacitat.

___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/