RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Dos espanyols faciliten l'ús del PC a persones amb mobilitat reduïda amb el comandament de la Wii

dilluns, 14 de desembre del 2009

El comandament de Wii podria ajudar a persones amb mobilitat reduïda a fer anar un ordinador gràcies al Projecte Wiimo. Segons publica el Servei d'Informació i Notícies Científiques en la seva pàgina web, es tracta d'una tecnologia desenvolupada per dos alumnes de la Universitat de Burgos com a projecte de fi de carrera.

El Projecte Wiimo, creat pels estudiants Álvaro Arbaizar i Fernando Ibeas i dirigit pel professor universitari Pedro García Ortega, consisteix en un programari que aprofita les tecnologies sense fils del comandament de la consola de Nintendo per connectar-lo a un adhesiu d'un centímetre quadrat que es i s'atura a la part del cos que l'usuari sigui capaç de moure.

Mitjançant un sistema d'infrarojos i bluetooth, i sense que sigui necessari que l'adhesiu estigui situada davant de la pantalla de l'ordinador, l'adhesiu transmet els moviments que l'usuari faci amb la part del cos que és capaç de moure el punter del ratolí a la pantalla.

Entre els principals avantatges d'aquest sistema enfront d'altres ja existents destaca el que es tracti d'una tecnologia sense cables que no limita encara més la mobilitat de l'usuari amb pesos extres. També és important el que per accedir a algun dels icones de la pantalla amb el punter no sigui necessari 'clickar' en ell, sinó que n'hi ha prou amb aturar-se sobre ell uns segons.

El director del projecte destaca de Wiimo qui tingui un destinatari clar "que el valida i el dota d'utilitat". I és que una de les seves primeres aplicacions ha estat en persones que presenten una discapacitat motora molt greu, però conserven la seva intel ligència i mantenen restes de mobilitat voluntària.

En concret, de moment s'han beneficiat del sistema dos alumnes de l'Associació de Pares de Persones amb Paràlisi Cerebral. Un d'ells ha estat capaç de manejar una cadira de rodes elèctrica disposant de mobilitat només en una mà, gràcies a Wiimo.

Font: Hoy Tecnología

___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/