RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

eReaders

dissabte, 19 de desembre del 2009

Els dispositius electrònics de lectura són un recurs tecnològic que pot ajudar a molts de nosaltres a fer una vida més fàcil, comportant una major autonomia i organització de la nostra llibreria.

Un dels factors més importants és el el gran valor ecològic que van a aportar en una actualitat cenyida pel canvi climàtic. Per cada 8.000 pàgines de lectura salvem un arbre i això és una gran aportació per al planeta.

Aquests dispositius electrònics de lectura obren una nova porta cap a l'accessibilitat per a les persones amb diversitat funcional. La seva funcionalitat, disseny i nova usabilitat pot permetre l'accés a la lectura per a moltes persones que tenen problemes en fer una lectura amb un llibre convencional.

L'última tecnologia de dispositius electrònics de lectura és la innovadora tecnologia de tinta electrònica. La tinta electrònica té un avantatge, si ho comparem amb els tubs catòdics (CRT) o les pantalles LCD per a les aplicacions de lectura i escriptura. Al contrari que els anteriors, que necessiten d'un refresc de pantalla continu d'almenys 25 imatges per segon, la tinta electrònica produeix una imatge estable que no cansa els ulls i amb una sensació propera al paper amb una imatge d'alt contrast i alta resolució .
El resultat: una pantalla que permet llegir fins i tot a la llum del sol amb un angle de visió de 180 graus i que no consumeix energia per mantenir la imatge en pantalla.

Pots conèixer els diferents models de lectors de llibres digitals a
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT






1 comentaris:

OLGA ha dit...

A mi el que m'interessaria, que no sé si ja ho porten, és que llegissin el contingut, que poguessis escoltar el que tenen, amb una veu entendible, és clar!