RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

OOo4Kids: un OpenOffice.org per a nens

diumenge, 1 de novembre del 2009

Basada en el codi font de openoffice.org, OOo4Kids és una suite ofimàtica pensada per a nens d'entre 7 i 12 anys. Aquesta suite té la finalitat d'acostumar als seus usuaris, en aquest cas els nens, en l'ús d'aplicacions ofimàtiques en el seu PC. En síntesi, no és més que openoffice.org simplificat perquè els nens puguin utilitzar sense problemes, però amb la intenció de col.laborar amb el Projecte openoffice.org aquesta llicència GPL V3. Sens dubte que OpenOffice.org és la millor suite ofimàtica lliure. Però quan parlem d'un ambient educatiu per a nens OOo4Kids és la millor alternativa.

Tot i que encara es troba en plena etapa de millores, encara no hi ha un. Deb o. Rpm per a baixar, l'aplicació corre sense problemes, a simple vista és molt agradable, i es nota l'ús de menys botons i l'eliminació de Java. Una eina molt interessant que els docents en informàtica poden començar a adoptar ia col.laborar amb el projecte.

Amb Ooo4 Kids podem crear documents de text, fulls de càlcul, presentacions, dibuixos i molt més. Per fer ús de OOo4Kids, primer que res hem de descarregar el. Tar.gz de la seva web oficial, descomprimir-lo de la manera següent

tar-zxf Ooo4Kids_0.5.1_Linux_Intel_X86-32_es_benb.tar.gz

Fet això, navegar fins la carpeta on es troba l'executable:

cd es/ooo4Kids0.5.1/program

I des aca executem l'arxiu soffice:

sh soffice

I ja està, si OOo4Kids corre sense problemes, podem crear-li un enllaç i executar-lo des ahi sense problemes.

Cal destacar que OOo4Kids es troba en la seva versió 0.5.1, disponible en espanyol i diversos idiomes més i per a plataformes Windows i Mac, a més de GNU / Linux clar.

Més informació

A la Wiki oficial de OOo4Kids.

Font
Fundación Tecnología Social
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/