RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Eyetracking: tecnologia de baix cost per al control del ratolí mitjançant l'ull.

dimarts, 17 de novembre del 2009

El projecte EyeWriter és un continu esforç de recerca de col laboració per potenciar les persones, que pateixen d'esclerosi lateral amiotròfica, amb les tecnologies creatives.

Es tracta d'una tecnologia de suport de baix cost de seguiment dels ulls i programari personalitzat que permet als escriptors de graffiti i artistes amb la paràlisi resultant de l'esclerosi lateral amiotròfica dibuixar usant només els seus ulls.





Sobre:

Membres de Free Art and Technology (FAT), OpenFrameworks, the Graffiti Research Lab, i les comunitats s'han unit Grup Ebeling-up amb un escriptor LA llegendari graffiti, editor i activista, anomenat Tony Quan, TEMPTONE àlies. Tony va ser diagnosticat amb ELA el 2003, una malaltia que l'ha deixat gairebé totalment paralitzat físicament ...excepte pels seus ulls. Aquest equip internacional està treballant conjuntament per crear un baix cost i els ulls de codi obert d'un sistema de seguiment que permetrà que els pacients de ELA per dibuixar amb només els seus ulls. L'objectiu a llarg termini és crear un professional / xarxa social de desenvolupadors de programari, els hackers de maquinari, artistes de projecció urbana i els pacients deELA a tot el món que estan utilitzant materials locals i la recerca creativa de codi obert per connectar i fer l'art dels ulls.

Desenvolupament de Software

El programari de EyeWriter està dividit en dues parts - una vista de seguiment de programari dissenyat per a usar amb lents de baix cost, i un programa de dibuix dissenyat per dibuixar amb els moviments dels ulls. El codi font per al projecte està sent allotjada a: http://code.google.com/p/eyewriter.

El programari per a les dues parts ha estat desenvolupat utilitzant OpenFrameworks, una multiplataforma c + + per al desenvolupament creatiu. Per tal d'elaborar i desenvolupar el codi font, EyeWriter, haurà de OpenFrameworks descàrrega (comunicat de pre v0.06). Documentació, guies d'instal·lació i més informació es poden trobar en http://openframeworks.cc/.

L'ull detecta programari de localització, seguiment i posició de la pupila mitjançant una càmera d'entrada de vídeo o imatge, i utilitza una seqüència de calibratge per al mapa de seguiment dels ulls/pupila i coordenades de posició en una pantalla d'ordinador o de projecció. Tingueu en compte que fem servir la GSL (biblioteca GNU científica) per a la calibració, que és GPL, per la qual cosa l'ull de seguiment de codi font és GPL.

Les ulleres de bricolatge que hem dissenyat utilitza leds d'infrarojos per il·luminar l'ull i crear un efecte de pupil fosca. Això fa que la pupila molt més reconeixible i, per tant, més fàcil de seguir. L'ajustament de la càmera parteix del programari que està dissenyat per a que la imatge es pugui ajustar amb la brillantor i el contrast per obtenir una imatge òptima de l'ull.

La part de calibratge del programari mostra una seqüència de punts a la pantalla i els registres de la posició de la pupila en cada punt. Està dissenyat de manera que una persona que porta les ulleres s'han de centrar en cada punt, com es mostra. Quan la seqüència hagi acabat, els dos conjunts de dades s'utilitzen per a interpolar els ulls quan les posicions posteriors es troben en relació a la pantalla.





Eye-Drawing Software

L'Eye-Drawing està dissenyat per treballar amb el programari de seguiment de EyeWriter, així com l'ull comercial de seguidors com el MyTobii. Actualment és una aplicació independent de la Eyetracker, sinó que també es publicarà una versió combinada que mostra com els dos treballen junts.

L'eina permet dibuixar, manipular i estilitzar una etiqueta amb una interfície basada en el temps de manera que els botons de tir o la creació de punts per al dibuix s'aconsegueix concentrant-se en la posició una determinada quantitat de temps. Les etiquetes i dades de l'etiqueta també poden ser carregats via FTP i HTTP POST.






Més info: http://www.eyewriter.org/
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/