RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Cuina per a cecs

dilluns, 30 de novembre del 2009

Les noves tecnologies no només serveixen per dissenyar sorprenents gadgets i dispositius per a la llar sinó que realment són útils quan més poden complir una tasca social, com és el cas dels dispositius i sistemes dissenyats per a les persones amb discapacitats. En el cas dels qui pateixen de ceguesa, el Touch & Turn pot ser de gran ajuda ja que es tracta d'un sistema de cuina que permet que les persones cegues cuinen deliciosos plats sense córrer cap tipus de risc.

Si bé el seu dissenyador encara no han especificat la seva manera de funcionament, se sap que el sistema funciona a partir d'un rellotge integrat que permet conèixer l'estat de cocció sense necessitat d'observar l'olla. El disseny és de Menno Kroezen qui va treballar al costat de l'organització Action for Blind People per trobar una cuina elèctrica adaptada a les seves necessitats.

Més informació: En la Web Menno Kroezen, en inglés.
Font: Fundación Tecnologia Social
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/