RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Internet de les coses i les persones amb diversitat funcional

dilluns, 30 de novembre del 2009

Avui parlarem del futur d'Internet. Cap on anem? Que hi haurà més enllà de la Internet que avui coneixem? Una de les visions de com serà la internet del futur (tot i que ja està arribant, com veureu en aquest article) és l'anomenada "Internet de les coses".

Per a Internet de les coses, entenem una Internet on tots els objectes: gots, cadires, llibres, claus, tasses, etc, poden estar connectats a Internet i interactuar amb altres objectes i amb les persones intercanviant informació gràcies a la xarxa Internet. Això té una aplicabilitat molt útil per a les persones amb discapacitat.

La Internet de les coses és l'evolució esperada després de diversos anys de plataforma, xarxes i Web 2.0, ens anem acostant a la ubiqüitat (connexió a Internet des de qualsevol lloc) que permet enllaçar de manera intel ligent als objectes, serveis i productes tant en el món real com en el virtual.

Internet de les coses és el que proposa l'aliança de cinc empreses que lideren els primers prototips de la Internet del futur. Són Tikiag, una empresa que proposa associar aplicacions mitjançant un objecte que gestiona etiquetes electròniques; Mir:ror el dispositiu de Violet que detecta objectes; Pachube, un servei per etiquetar i compartir dades en temps real dels objectes, artefactes, edificis i entorns de tot el món; Arduino, una plataforma maquinari open source a la qual es pot indicar funcionalitats de programari, i finalment, ZeroG Wireless una empresa que produeix semiconductors per a edificis basats en xips que s'activen per xarxes WiFi. Veure més vídeos i demos en ReadWriteWeb.




Aquest Dispositiu es converteix en el primer de tipus comercial capaç de llegir etiquetes RFID. El RDIF és un sistema d'identificació de ràdio freqüències capaç d'oferir informació identificatòria que un receptor llegeix i reconeix. D'aquesta manera, qualsevol objecte que contingui una etiqueta o adhesiu RFID pot ser llegit per un dispositiu amb aquesta tecnologia reconeixent-lo.La idea de Mir:ror és poder connectar-se, a través d'USB, al PC o Mac, de manera que quan deixem sobre ell el nostre llibre, claus o tassa (per citar alguns exemples), serà capaç de reconèixer de quin objecte es tracta, enviant la informació a la plataforma Violet, i llançant-se així diferents aplicacions i accions, prèviament configurades per nosaltres en l'esmentada web de la companyia. Per exemple, podrem fer que quan deixem la nostra tassa de cafè sobre l'Mir:ror, la informació d'estat a les nostres xarxes socials (tipus Facebook) canviï a "prenent un cafè" o que quan passem el nostre paraigua per sobre, ens avisi a la pantalla del nostre PC o mitjançant so de la temperatura al carrer, o en apropar un llibre el lector RFID que l'ordinador llegeixi el seu contingut. I així fins a una infinitat de possibilitats.

- Ens agradaria rebre comentaris d'aquesta notícia.

Què faries si poguéssiu connectar un adhesiu RFID a un objecte i que aquest objecte es pogués comunicar a internet enviant un missatge de correu electrònic, una informació, etc.?

Quines aplicacions se us ocorreixen per a persones amb discapacitat?

On comprar? info@viversitatfuncional.cat

Font:
http://www.hectormilla.com/innovacion/2208/os-presento-el-internet-de-las-cosas
_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat-es.diversitatfuncional.org/