RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Panasonic té grans plans per als robots. Per a la cuina, la companyia ha desenvolupat un robot que pot ajudar a servir el menjar i rentar els plats

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Panasonic està prenent seriosament la robòtica i ha començat un esforç per comercialitzar una sèrie de robots en els propers anys.


La companyia va formar una unitat de robòtica l'any passat i té la vista posada en les vendes de robots Panasonic ¥ 100 bilions (dòlars dels EUA 1.1 mil milions) el 2015. Panasonic ha aconseguit unes vendes total de ¥ 7/8 bilions de dòlars en l'exercici a març, així que aquestes vendes hauria representat una mica més de l'1 per cent del negoci global de la companyia l'any passat.

Panasonic espera arribar a aquest objectiu a través de vendes de casa i robots industrials i va presentar algunes de les seves últimes investigacions i el desenvolupament del dijous al laboratori de la robòtica a Osaka.

Per a l'hospital i l'ús industrial de la companyia ha desenvolupat un robot porter que es pot utilitzar per ajudar els treballadors a llençar objectes pesats com els carrets metges. El robot es basa en el mateix motor i les peces utilitzades en les bicicletes elèctriques de Panasonic, així és més barat i més fàcil de produir que alguna cosa basat en components de propietat. Es poden llençar fins a 200 quilograms.

Panasonic també es preveu que es faci servir en aplicacions com ara l'ajuda al personal tirar de llits o cadires de rodes. També és possible tenir el ganxo robot fins a una cadira de rodes i girar la columna de control al voltant de tan ocupant de la cadira de rodes poden moure's al voltant d'un edifici sense esforç.

Per a la cuina, la companyia ha desenvolupat un robot que pot ajudar a servir el menjar i rentar els plats.

Es tracta d'un braç de robot gran amb quatre dits de la mà que pot agafar i manipular objectes com ara gots, plats i estris de cuina. En una demostració del robot va prendre una placa d'un rentaplats i el va posar sobre el taulell, va agafar una cullera i va recollir una mica de menjar d'una olla i es va deixar caure el menjar en un recipient d'espera. També es va prendre una copa al taulell de la cuina i la va buidar en una pica abans de posar-la al rentaplats per a la neteja.

El robot té sensors en els dits per assegurar-se que no s'enganxi massa forta i una càmera aèria ofereix una visió d'on estan les coses perquè no es confongui.



A principis d'octubre, Panasonic demostra un llit de robòtica que es pot transformar en una cadira de rodes en la comanda de l'usuari. Està dissenyat per a persones que tenen una mobilitat limitada i està destinat a proporcionar un nivell addicional d'independència, ja que els permet sortir del llit i moure's per la casa sense l'ajuda d'altres.

El llit és també una cosa Panasonic vol posar en el mercat, però el seu llançament es podria veure frenat per la manca de normes de seguretat i lleis de responsabilitat sobre robots que interactuen amb els humans. Les directrius podrien ser tan aviat com 2.012 aplanant el camí per a la seva comercialització, Panasonic, va dir.

Font: PCWorld
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/