RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

La Universitat d'Alacant exposa a Elx les tendències actuals en noves tecnologies per a l'assistència: ETTICCASS'09

dimecres, 23 de setembre del 2009

Aprofundir en les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies per l'ajuda i l'assistència a persones amb discapacitats o amb limitacions funcionals per edat o per raons de salut és l'objectiu de la trobada que, sota el nom ETTICCASS'09, es celebrarà organitzat per la Universitat d'Alacant a partir del proper dimecres a Elx.
Definit com "Trobada interdisciplinar sobre Tecnologies de la Informació, les Comunicacions i el Control parell l'Assistència social i sanitària", oferirà un panorama dels avenços que facilita la informàtica per per contribuir a millorar la qualitat de vida i augmentar l'autonomia de les persones dependents, tant en prevenció i diagnòstic com a tractament, cures, administració i ajuda quotidiana.
Aquestes jornades, que se celebraran entre el 23 i el 25 de setembre al Centre de Congressos d'Elx, estan organitzades pel Grup de Domòtica i Ambients Intel ligents i l'Institut d'Investigació Informàtica de la UA. Compta amb la col.laboració de l'Ajuntament d'Elx i estan patrocinades per la Fundació Vodafone.
Durant aquesta trobada, dirigit aa professionals i alumnes universitaris d'enginyeries i enginyeries tècniques, infermeria, treball social, teràpia ocupacional, medicina, sociologia o pedagogia, se celebrarà una exposició i demostració de tecnologies relacionades amb la seva contenido.El programa de les jornades s'agrupa en tres àrees: tecnologies de la informació, les comunicacions i el control per a persones amb diversitat funcional, per a infermeria i per a l'assistència social i sanitària i les administracions públiques.
Les expectatives de la llar digital i intel ligent, les experiències del valor de les tecnologies d'institucions com Creu Roja o les innovacions en la pràctica assistencial seran algun dels temes que es tractin al llarg dels tres dies de la trobada, que està coordinat està coordinat per Francisco Flórez Revuelta, professor del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació.
Aquest és el tercer any consecutiu que se celebra aquesta trobada, que organitza la Universitat d'Alacant des de 2007.
La seva conferència de clausura la pronunciarà el 25 de setembre Juan Carlos Ramiro Iglesias, director general de Coordinació de Polítiques Sectorials sobre la Discapacitat del Ministeri d'Educació, Política Social i Esport.
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/