RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

InTIC: Integració de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions en els col.lectius de persones amb discapacitat

diumenge, 30 d’agost del 2009

El projecte In-TIC (Integració de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions en els col.lectius de persones amb discapacitat) possibilita que persones amb diversitat funcional puguin millorar la seva autonomia personal, gràcies a un sistema de suport que permet personalitzar l'ús de totes les funcionalitats i programes de l'ordinador. Mitjançant la creació i configuració de teclats virtuals és possible que persones amb diversitat funcional (física, cognitiva o sensorial) puguin utilitzar l'ordinador, accedir a Internet, comunicar-se, executar aplicacions específiques, jocs, etc. Aquest sistema també pot ser utilitzat com a comunicador tant en ordinadors convencionals com portàtils, tabletPCs i telèfons mòbils i estarà disponible de forma gratuïta per a tots els usuaris a Internet.

In-TIC ha estat impulsat per la Fundació Orange i realitzat íntegrament pel Centre d'Informàtica Mèdica i Diagnòstic Radiològic de la Universitat de la Corunya (IMEB). Les característiques de personalització, accés a l'ordinador i comunicador per ordinador i telèfons mòbils, juntament amb la seva distribució gratuïta, el fan únic, ja que avui no hi ha cap aplicació d'aquestes característiques a disposició dels col·lectius de persones amb discapacitat.
In-Tic és una aplicació de descàrrega gratuïta.
Per descarregar-la ha de prémer sobre la icona de l'In-TIC:


Aspectes bàsics d'instal lació

El programa instal·la el conjunt complet de pictogrames de CATEDU de Sergio Palao i una selecció de fitxers de so. Això requereix un temps elevat d'instal lació, tingui paciència. El programa es subministra amb uns usuaris genèrics d'exemple. Aprofiteu aquests exemples per observar el potencial d'In-TIC i personalitzeu-lo segons les capacitats dels seus usuaris. Aquest programa és compatible amb Windows XP i Windows Vista. Requereix la instal lació de Framework. Net 3.5 (inclosa en l'instal lador). Per utilitzar les funcions de comunicació, el programa utilitza les veus del sistema compatibles amb SAPI5. No s'inclou cap motor de veu amb aquesta aplicació que han de ser adquirides per separat.

Historial de versions alliberades

Versió 1.0. Compatible amb Windows XP i Windows Vista. Usuaris d'exemple d'accés a l'ordinador i comunicació amb un teclat sil-làbic i un conjunt de taulers dinàmics amb pictogrames bàsic.

Per a més informació i cursos online: http://intic.udc.es/
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/