RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

La UV presenta un Facebook per a persones amb autisme i discapacitat cognitiva

dimecres, 1 de juliol del 2009

L'Institut de Robòtica de la Universitat de València (UV) i la Fundació Adapta han presentat avui un nou model de xarxa social a Internet tipus Facebook per a persones amb autisme i amb discapacitat cognitiva, segons un comunicat de la institució acadèmica.

El Grup d'Autisme i Dificultats d'Aprenentatge de l'Institut de Robòtica ha presentat a Madrid el portal web www.miradasdeapoyo.org, basat en el funcionament de les xarxes socials com el Facebook, i dirigit a les persones que es troben en situació d'exclusió o en risc de patir-la.

Un dels creadors del portal, l'investigador Javier Sevilla, ha assegurat que aquesta web "permet conèixer com és una persona amb necessitats de suport i, amb això, facilita a la gent del seu entorn la coordinació per ajudar i perquè assoleixi una major qualitat de vida ".

D'aquesta manera, han assenyalat que el treball centrat en la persona "facilita que col lectius en risc d'exclusió puguin prendre les regnes de la seva pròpia vida, ja que amplia i potencia les seves possibilitats per prendre decisions".

La web Mirades de Suport és un espai individualitzat per a cada persona en risc d'exclusió, al qual només tenen accés els membres del seu grup o xarxa de suport.

En aquest espai es recullen els aspectes essencials de la vida de la persona i compta amb eines visuals per facilitar la seva comprensió amb profunditat.

El portal també ofereix ajudes per a la coordinació i planificació per i amb la persona central, amb el que permet traduir els seus anhels i objectius en activitats concretes de la seva vida diària.

Així, els participants de cada grup poden relacionar també amb els d'altres, per compartir experiències, recursos i coneixements sobre aquesta forma de treball.

El portal www.miradasdeapoyo.org s'integra en els serveis oferts per la Fundació Adapta, una entitat estatal sense ànim de lucre en el patronat hi participa la Universitat de València.

A partir d'avui, qualsevol persona pot donar-se d'alta, crear un grup de suport per si mateixa o per un familiar i començar a treballar.

Per la seva banda, el Grup d'Autisme i Dificultats d'Aprenentatge investiga des de fa deu anys el desenvolupament i aplicació de les noves tecnologies amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme i discapacitat cognitiva.

Ara, amb la col laboració de la Fundació Orange, el grup treballa en el projecte Azahar, que consisteix en un conjunt d'aplicacions dissenyades per a que les persones amb discapacitat cognitiva puguin utilitzar el telèfon mòbil per comunicar-se, formar-se i entretenir.

Font: 01.07.2009 ADN

___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONA L
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/