A més cada nen porta una polsera d'identificació per radiofreqüència, que serveix per a la seva identificació i localització en un radi d'aproximadament 20 metres al voltant del monitor. Tot el sistema és configurable i admet la gestió de grups diferents de nens i el control per part de diferents monitors simultàniament. Després de més de dos anys d'investigacions i proves de camp, en els que han col laborat ITACA, TSB i l'Escola d'Estiu de la Universitat Politècnica de València, utilitzant el sistema per al control, localització i identificació dels seus alumnes durant els seus campaments, excursions i activitats, aquest mes de juliol el sistema serà implantat per a l'ús per 250 nens de l'Escola, organitzats en 10 grups amb edats entre els 8 i 13 anys. L'extensió del sistema per a tots els nens de l'Escola, els aproximandamente 1800 que cada estiu envaeixen els Campus de Vera, Gandia i Alcoi, està planificat per a l'Escola d'Estiu 2010. SPHERAmobile té múltiples aplicacions, estant dirigit principalment al control de grups de nens en excursions, campaments i visites guiades. També pot ser utilitzat en grups de discapacitats i ancians. L'Institut d'Aplicacions de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions Avançades (ITACA) és un centre d'excel lència en la investigació i desenvolupament de les TIC, amb vocació d'innovació i de transferència dels seus productes i serveis d'R + D als sectors públics, industrial, comerç i terciari. ITACA està situat a la Ciutat Politècnica de la Innovació (CPI) de la Universitat Politècnica de València (UPV). Itaca-TSB és l'Àrea de R + D + i de l'Institut d'Aplicacions de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions Avançades (ITACA), dedicada a l'aplicació de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) en l'àmbit de la salut, la qualitat de vida i els serveis socials. Les activitats desenvolupades pel Itaca-TSB, busquen introduir elements innovadors en el mercat, mitjançant l'aplicació de les TIC, que suposin una millora dels serveis de salut oferts al ciutadà ja sigui per l'administració o per entitats privades, així com una millora de la qualitat de vida de les persones mitjançant la provisió de nous serveis o millora dels existents. TSB Tecnologies per a la Salut i el Benestar SA és una empresa dedicada a la implantació i desenvolupament de noves tecnologies per a la cura personalitzat de la salut i el benestar, millorant la qualitat de vida de les persones i creant noves oportunitats de negoci a partir de les seves capacitats tecnològiques i de recerca. Hoy Tecnología, 2 de juliol de 2009.Múltiples aplicacions
Elements innovadors
Font de la notícia
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/
LES TIC I LA DISCAPACITAT
Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.
LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH
La UPV desenvolupa una polsera per localitzar persones amb tecnologies inalàmbriques de baix consum
dilluns, 6 de juliol del 2009La Universitat Politècnica de València (UPV) va presentar avui un sistema pioner que permet localitzar persones mitjançant tecnologies inalàmbriques de baix consum.Aquesta eina es va fer servir aquest any de forma experimental amb els nens que participen en l'Escola d'Estiu de la universitat, encara que també pot ser utilitzat en ancians i discapacitats, van informar fonts de la institució acadèmica. El sistema es basa en la solució 'SPHERAmobile', desenvolupada per l'institut Itaca i l'empresa TSB, que permet la localització, control i identificació d'infants en espais oberts d'una manera fàcil, segura i eficaç.
Aquest nou sistema funciona de manera autònoma, a qualsevol lloc, utilitzant la tecnologia SPHERAone desenvolupada per TSB. El monitor encarregat del grup porta un dispositiu mòbil per gestionar les llistes dels nens presents, identificar i detectar-los.
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada