RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

KAPTEN, UN GPS CONVENCIONAL, ACCESSIBLE PER A TOTS

dimecres, 8 de juliol del 2009

Ja està disponible el Kapten, l'esperat receptor GPS no adaptat especialment per a les persones cegues i deficients visuals, però accessible per a tots els usuaris, amb o sense discapacitat visual. L'equip inclou les cartografies d'Espanya, Andorra i Gibraltar.


El Kapten és un dispositiu de la firma francesa Kapsys,http://www.kapsys.com/modules/movie/scenes/home/, de tamany molt reduït, que no necessita pantalla per donar resposta a l'usuari, ja que aquest interactua amb el Kapten mitjançant una sèrie de comandaments concrets, dictats amb la seva pròpia veu, i rep tota la informació del dispositiu a través dels seus auriculars, o un altaveu, que en breu es comercialitzarà com un dels seus accessoris. L'usuari també pot interactuar amb el Kapten des del teclat que aquest incorpora.

La possibilitat de navegació via GPS inclosa en aquest receptor, és un element d'ajuda per a la mobilitat de les persones cegues, però mai substitut del gos guia o el bastó. En el mode vianant, és recomanable utilitzar amb prudència ja que, els auriculars poden dificultar l'audició en llocs públics, el que pot influir en el sentit de l'orientació.

Però el Kapten no només ofereix funcions de GPS, sinó que també és reproductor mp3, gravadora de sons i ràdio FM; disposa de brúixola, acceleròmetre i podómetro, i s'activen tots ells mitjançant missatges de veu, o amb el teclat, el que fa que el seu maneig sigui molt senzill. A més, a través del bluetooth, pot connectar-se a alguns models de telèfon mòbil i es converteix en mans lliures amb importació de contactes.

El Kapten es lliura amb els següents elements:

- Unitat de Kapten-Auriculars amb micròfon i connector tipus Jack de 2.5.
- Cables: cable USB-Micro USB, adaptador de clavilles tipus Jack (3,5 a 2,5 amb micròfon integrat) i adaptador de clavilles múltiples.
- Guia ràpida en suport paper i en format electrònic, dins del propi Kapten.

Les seves principals característiques tècniques són les següents:

- Dimensions: (74 x 44 x 13 mm).
- Pes: 50 gr .- 4 Gb de memòria interna d'emmagatzematge, un d'ells usat per a la cartografia, i diferents programes indispensables per a que funcioni correctament.
- Autonomia: GPS: 6 hores. Mp3: 5 hores.

Opcionalment, es podran adquirir els següents accessoris:

- Bateria externa addicional, que es connecta a l'entrada USB
- Altaveu i micròfon extern
- Carregador de corrent
- Cable USB-Auriculars i micròfon
- Funda


És possible descarregar els manuals i guies en castellà, en format text i àudio des dels següents enllaços:

En el següent vídeo podem veure una demostració realitzada per Enrique Varela, de Varelaria:




Fonts: CIDAT http://cidat.once.es/home.cfm?id=610&nivel=2

VARELALIA http://varelalia.blogspot.com/


___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/