RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Toyota desenvolupa un sistema més ràpid per transmetre ordres amb la ment

dimarts, 30 de juny del 2009

29/06/2009 ADN


El Centre de Col·laboració BSI-Toyota ha desenvolupat un sistema que permet donar ordres a un robot només amb el pensament en 125 mil·lisegons, i que serà aplicable al camp de la medicina, per exemple en cadires de rodes, va informar avui Toyota.

Es tracta de la tecnologia d'Interfície Cervell-Màquina, coneguda com BMI, que permet donar ordres a màquines i robots amb tan sols pensar-les.

Segons un comunicat de Toyota, l'avenç més significatiu del seu equip en matèria de BMI és que permet que l'execució de les ordres tingui lloc 125 mil·lisegons després de pensar-les, davant altres tecnologies similars que requereixen de diversos segons de temps de reacció.

El dispositiu ha estat desenvolupat pel centre de col·laboració BSI-Toyota (BTCC), creat el 2007 entre la institució independent Riken, Toyota Motor, Toyota Centran R&D Labs. i el centre d'investigació Genesis.

La taxa d'èxit d'aquesta nova tecnologia, que es pretén utilitzar en el camp de la medicina i la rehabilitació -especialment en pacients amb alguna discapacitat-, és del 95 per cent, una de les més altes del món, segons Toyota.

De moment s'ha provat en cadires de rodes, que poden avançar o girar a la dreta i a l'esquerra amb tan sols pensar-ho.

Segons el comunicat, el dispositiu, que és capaç d'adaptar-se a les característiques de cada usuari de la cadira de rodes, rep i executa les ordres tan de pressa que gairebé "no es percep cap retard" entre l'ordre i el moviment.

Les investigacions sobre aquest tipus de tecnologia continuen per aconseguir que les màquines siguin capaces de reconèixer i executar un major número d'ordres i amb major encert.

El març d'aquest any les companyies japoneses Fona i Shimadzu van presentar els seus últims avenços en aquest tipus de tecnologia d'Interfície Cervell-Màquina (BMI) amb Asimo, el robot humanoide més avançat del món.

L'usuari podia transmetre a través de la ment a Asimo quatre ordres diferents -moure la mà esquerra, la dreta, els dos peus o la boca - amb un desfasament de més d'un segon.


___________________________________
Portal web
DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LES TIC Y LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/