29/06/2009 ADN
El Centre de Col·laboració BSI-Toyota ha desenvolupat un sistema que permet donar ordres a un robot només amb el pensament en 125 mil·lisegons, i que serà aplicable al camp de la medicina, per exemple en cadires de rodes, va informar avui Toyota.
Es tracta de la tecnologia d'Interfície Cervell-Màquina, coneguda com BMI, que permet donar ordres a màquines i robots amb tan sols pensar-les.
Segons un comunicat de Toyota, l'avenç més significatiu del seu equip en matèria de BMI és que permet que l'execució de les ordres tingui lloc 125 mil·lisegons després de pensar-les, davant altres tecnologies similars que requereixen de diversos segons de temps de reacció.
El dispositiu ha estat desenvolupat pel centre de col·laboració BSI-Toyota (BTCC), creat el 2007 entre la institució independent Riken, Toyota Motor, Toyota Centran R&D Labs. i el centre d'investigació Genesis.
La taxa d'èxit d'aquesta nova tecnologia, que es pretén utilitzar en el camp de la medicina i la rehabilitació -especialment en pacients amb alguna discapacitat-, és del 95 per cent, una de les més altes del món, segons Toyota.
De moment s'ha provat en cadires de rodes, que poden avançar o girar a la dreta i a l'esquerra amb tan sols pensar-ho.
Segons el comunicat, el dispositiu, que és capaç d'adaptar-se a les característiques de cada usuari de la cadira de rodes, rep i executa les ordres tan de pressa que gairebé "no es percep cap retard" entre l'ordre i el moviment.
Les investigacions sobre aquest tipus de tecnologia continuen per aconseguir que les màquines siguin capaces de reconèixer i executar un major número d'ordres i amb major encert.
El març d'aquest any les companyies japoneses Fona i Shimadzu van presentar els seus últims avenços en aquest tipus de tecnologia d'Interfície Cervell-Màquina (BMI) amb Asimo, el robot humanoide més avançat del món.
L'usuari podia transmetre a través de la ment a Asimo quatre ordres diferents -moure la mà esquerra, la dreta, els dos peus o la boca - amb un desfasament de més d'un segon.
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LES TIC Y LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada