RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Touchphone per a no vidents

dijous, 25 de juny del 2009

Bookmark and Share

En el vorágine de l'avenç tecnològic descomunal que estem vivint, moltes vegades s'oblida aquelles necessitats que tenen les persones amb capacitats especials. En aquest sentit, i com ens expliquen a Yanko, el dissenyador Zhenwei You, ha projectat un telèfon mòbil utilitzant la tecnologia touchscreen dels ja molt coneguts iPod i iPhone agregant la singularitat del sistema Braille per a persones no vidents.

B-Touch: mòbil per a no vidents

El telèfon mòbil B-Touch apareix sota la premissa del qual les limitacions dels sentits no tenen perquè dificultar l'ús d'aquest telèfon, ja que combina tecnologies de pantalles per a no vidents en sistema Braille, sistemes de reconeixement de veu i programes per funcionar com a un telèfon comú, com sistema de navegació, lector de texts i escàner d'objectes.

Crec que és una cosa molt interessant, però considero que aquestes coses haurien d'ocupar més i més el temps de les empreses, ja que n'hi ha moltíssimes persones amb capacitats especials que queden fora de la majoria dels avenços tecnològics. Tanmateix, existeixen coses com aquestes a partir de les quals un pot entreveure un futur gairebé de ciència-ficció en qüestió de brindar un servei realment necessari als qui no compten amb els seus sentits en plena forma.

Font: http://www.kabytes.com

___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LES TIC I LA DISCAPACITAT

http://discapacitat.blogspot.com