RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Lectors de pantalla: JAWS, NVDA i TALKS

dilluns, 22 de juny del 2009

Avui us vull mostrar un vídeo que m’ha fet arribar l’Antonio Sacco mitjançant la xarxa DISTEC. És un breu vídeo que ens mostra algunes de les coses que pot realitzar un lector de pantalla. Per a molts de nosaltres ens pot semblar molt familiar, però pot ser útil per a algú que no n’ha sentit parlar mai d’aquests productes de suport.

En aquest un estudiant d’informàtica de 22 anys i cec de naixement ens mostra els diferents lectors de pantalla per a sistemes operatius com els coneguts JAWS i el NVDA. Aquest últim és de distribució gratuïta, i el podeu descarregar pitjant en l'enllaç.

A més ens mostra una aplicació per a mòbils anomenada TALKS, la qual permet llegir els missatges de text, fer lectura del menú…entre moltes altres coses. Però aquest necessita un sintetitzador de veu per a que funcioni correctament. Us deixo un enllaç per on poder descargar-vos-el, juntament amb una bona guia per a fer una bona instal·lació.




___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/