RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

El futur que ens espera: interfícies tàctils intel·ligents

dilluns, 22 de juny del 2009

Impressionant vídeo de Microsoft sobre com podrien ser les interfícies tàctils del futur basades en vidres sensibles que podrien ser presents en tot el nostre entorn quotidià: dispositius de paper electrònic, pantalles amb informació aleatòria, un nou món de possibilitats per a les persones amb diversitat funcional.

La tradicional forma d'interacció amb l'ordinador: teclats, pantalles TFT, botons, escombrats, etc., aviat serà cosa del passat i haurem de redissenyar molts patrons d'accessibilitat actuals.

Podem preguntar-nos si som a les portes del final dels perifèrics com el teclat, el ratolí i els botons i escombrades de pantalla. Deixem la pregunta oberta per a debat en el grup de Facebook LES TIC I LA DISCAPACITAT.

També ens espera un futur on la bretxa digital anirà augmentant, els canvis tecnològics seran tan ràpids que difícilment podrem assimilar-los, quan en el 2009 estem encara amb seriosos problemes d'accessibilitat, informació, accés al coneixement en TIC i drets de les persones amb diversitat funcional. Per fer-nos una idea, la capacitat generadora de tecnologia és molt superior i ràpida a la capacitat d'aplicació sobre el col·lectiu de persones amb diversitat funcional. Haurem d'encendre el turbo en els pròxims anys, resoldre els problemes actuals i incorporar les noves solucions tecnològiques en l'autonomía de les persones amb diversitat funcional.

Encara que el vídeo tingui un caràcter futurista, no s'ha d'oblidar que les taules tàctils ja estan disponibles, encara que de moment sol arriba a una minoria de la població pel seu elevadíssim cost.




Font:
Foro Innovación
Universitat Oberta de Catalunya
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/