RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Projectes de les Fundacions El Maresme-TCM Audivisual en la Jornada d’Innovació de serveis i continguts digitals a l’àmbit social

dissabte, 6 de juny del 2009

Bookmark and Share
La Fundació El Maresme i la Fundació TCM Audivisual presentaràn en la Jornada d’Innovació de serveis i continguts digitals a l’àmbit social de Barcelona (España) un projecte de continguts digitals per a l'e-inclusió de persones amb discapacitat psíquica.

Els projectes es presentarán en la jornada que es celebrarà el dia 22 de juny de 2009 de 9:00 a 14:00 hores en la Casa del Mar, c/. Albareda,1-13 Barcelona (Catalunya, Espanya). Esteu convidats per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Departament de Governació i Administracions Públiques del Govern de la Generalitat de CatalunyaL’assistència és gratuïta, previa inscripció via e-mail ncambronero@gencat.cat. Més informació sobre la jornada.

El projecte de continguts digitals per l’e-inclusió de persones discapacitades psíquiques, que té tres aplicacions diferents, ha rebut el suport de Governació amb una subvenció de 52.584 euros.

Aquest projecte és el resultat del treball conjunt de la Fundació TCM Audiovisual (que forma part del parc TecnoCampus Mataró-Maresme) i la Fundació el Maresme pro persones amb disminució psíquica.

El projecte e-inclusió està dedicat a crear continguts digitals per a persones amb discapacitat psíquica i consta de tres aplicacions: una nova versió del portal educatiu www.lamosqueta.cat, un servei missatgeria instantània en línia adaptat a persones amb discapacitats intel·lectuals, el Messenger Visual; i finalment un portal multimèdia demostrador.

Messenger Visual
El Messenger Visual és una aplicació de missatgeria instantània per Internet, que té com a objectiu facilitar l’accés a les noves tecnologies a aquelles persones que tenen dificultats de lectura o escriptura, d’expressió i de moviment; utilitza el sistema SPC (Símbols Criptogràfics de Comunicació), que representa paraules i conceptes a través de criptogrames i dibuixos.

LaMosqueta.cat
LaMosqueta.cat és un portal web on podem trobar notícies, articles i materials adaptats i específics per a persones amb discapacitat motriu. També presenta un conjunt d’activitats destinades a nens i nenes amb discapacitats sensorials, cognitives i emocionals, i en general tota la població infantil fins a 4 anys. L’objectiu d’aquestes activitats és desenvolpuar les capacitats motrius, cognitives i comunicatives dels nens i nenes.
Aquest portal té com a principal característica la forma d’accés a les activitats, que fa que persones amb greus problemes motrius o amb problemes de relació també puguin utilitzar els diferents jocs. A part de la utilització del ratolí i el teclat de manera convencional, també s’hi implementa la tècnica de l’encerclament, que permet que amb els dos botons del ratolí es pugui accedir a totes les activitats. LaMosqueta.cat es complementa amb serveis d’utilitat per a les persones usuàries, com ara notícies i informacions d’interès, enllaços i una secció de documentació. En aquest apartat cal destacar una secció de vídeos didàtics adreçats als educadors, on s’expliquen els continguts de lamosqueta.cat i altres informacions d’interès per la relació entre les persones amb discapacitat i les noves tecnologies.

Portal multimèdia demostrador
La tercera aplicació és un portal multimèdia demostrador, un espai de demostració de tecnologia aplicada on familiars i educadors i tecnòlegs poden descarregar entrevistes o vídeos d’ús i resoldre dubtes sobre l’aplicació de les eines de LaMosqueta.cat i el Messenger Visual.

Font: Ajuntament de Mataró
http://www.mataro.cat/portal/contingut/noticia/2009/05/8780_visita_ausas.html

___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LES TIC I LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/