RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

La Fundació Ave Maria porta a la Jornada d'Innovació de serveis i continguts digitals a l'àmbit social de Barcelona el programa gratuït Armoni

dissabte, 6 de juny del 2009

Bookmark and Share
La Fundació Ave Maria de Sitges (Garraf,Catalunya,Espanya) ha desenvolupat una aplicació informàtica que potencia l'estimulació cerebral i sensorial de les persones amb discapacitat intel.lectual i que es pot descarregar gratuïtament d'Internet.

El programari es presentará en la jornada que es celebrarà el dia 22 de juny de 2009 de 9:00 a 14:00 hores en la Casa del Mar, c/. Albareda,1-13 Barcelona (Catalunya, Espanya). Esteu convidats per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Departament de Governació i Administracions Públiques del Govern de la Generalitat de CatalunyaL’assistència és gratuïta, previa inscripció via e-mail ncambronero@gencat.cat. Més informació sobre la jornada.

El programa consta d'una trentena d'activitats, està dirigit a col.lectius amb problemes d'aprenentatge o persones afectades per l'Alzheimer entre d'altres i s'adapta a cada tipus d'usuari.De moment, aquest programa d'estimulació cognitiva anomenat Armoni, ja l'utilitzen més d'un miler de persones de cinc centres catalans diferents.

El projecte ha costat uns 160.000 euros, 60.000 dels quals han estat subvencionats pel departament de Governació de la Generalitat de Catalunya (España)

El programari consta d'una taula amb un ordinador que s'adapta a cada usuari i, de moment, compta amb 30 activitats d'estimulació cognitiva com l'associació de formes, els puzzles o laberints i suposa una millora professional per als educadors, una millor personalització de les activitats per a cada usuari i, a la pràctica, una ocupació del temps lliure dels discapacitats intel·lectuals.

Segons el director de la Fundació Ave Maria, Antoni Reverter, un dels principals problemes d'aquestes persones és, precisament, que disposen 'de moltes hores d'inactivitat'. Per Reverter, donar eines al familiar o monitor 'els ajuda molt' a programar l'ocupació del temps lliure i els facilita activitats.

A més, Armoni permet fer un seguiment personalitzat a cada usuari, estalvia material als centres i fundacions i en millora la seva eficiència global.

Des del web de la Fundació Ave Maria es pot descarregar la versió per a famílies de l'Armoni, però també hi ha una versió professional que s'acompanya d'un curs de formació de la qual ja disposen quatre centre més a part de l'Ave Maria. Concretament, es tracta del centre Ampans de Manresa per a discapacitats intel·lectuals, el Servei de Respir de les Llars Mundet de la Diputació de Barcelona, l'Associació de Paràlisi Cerebral de Tarragona i la Fundació Villablanca del grup Pere Mata de Reus.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha explicat que el departament de Governació de la Generalitat de Catalunya ha subvencionat una part 'significativa del projecte' per ajudar a estimular les persones que pateixen discapacitat intaleectual i facilitar-los la seva incorporació i seguiment a l'activitat normal.

Font: TINET http://www.tinet.cat/portal/sheet-show.do?id=34327

___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LES TIC I LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/