RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Microsoft elimina els comandaments en els videojocs

dimarts, 2 de juny del 2009

En els propers mesos anem a viure un gran canvi en els videojocs. Si la Wii ens va sorprendre amb el reconeixement dels moviments dels jugadors, el nou projecte de Microsoft va més enllà. La nova consola pot reconèixer els moviments de les persones que té davant de la càmera i la seva veu, i el videojoc o les aplicacions informàtiques poden ser controlades sense cap tipus de comandament. Ja us podeu imaginar que possibilitats pot tenir aquesta tecnologia per a les persones amb diversitat funcional.

Microsoft presenta el revolucionari sistema Project Natal, una càmera que reconeix les articulacions, expressions facials i veus per construir una rèplica virtual del jugador que reprodueix exactament tots els seus moviments.

El gegant tecnològic Microsoft ha revolucionat el Panormos dels videojocs després desvetllar a la fira Electronic Entertainment Expo a Los Angeles el sistema''Project Natal ', que permet copsar les articulacions, expressions facials i veus del jugador per a crear una rèplica virtual d'ell i reproduir exactament tots els seus moviments.

Microsoft, que s'havia quedat enrere en la cursa de les consoles que liderava la Wii de Nintendo, ha demostrat a Los Angeles que l'era dels controls remots ha acabat, fins els de la Wii.Project Natal es troba en la seva darrera fase de desenvolupament després de dos anys de treball, encara que la seva versió definitiva podria variar, segons va informar el vicepresident de Xbox 360 Europa, Chris Lewis. "Estem redefinint la manera en la qual la gent entén l'entreteniment", va afirmar Lewis, sobre un sistema que sembla tret d'una pel lícula futurista. Aquesta tecnologia de Microsoft va estar recolzada pel cineasta Steven Spielberg, qui va manifestar que es tractava d'alguna cosa "històric". El sistema funciona mitjançant el reconeixement dels moviments corporals, veu i rostre dels usuaris i suposa una evolució sobre el desenvolupat per la popular consola Wii de Nintendo, que el 2006 va canviar la forma de jugar gràcies al seu control remot sense fil amb sensor de moviment . "La Xbox 360 sap qui ets, reconeix la teva cara i et permet interactuar a la consola amb l'ús de les teves mans, els teus peus, el cos sencer simplement per seleccionar en el menú la pel lícula que vols veure i la forma de jugar", va comentar Lewis. Així, l'usuari podrà cridar una resposta en un joc de coneixement i la consola sabrà identificar el jugador, utilitzar les mans per pintar, conduir, lluitar o entrenar el cos sencer a través de programes d'agilitat.

Es tracta d'enderrocar barreres, es tracta de diversió, de com la gent es relaciona amb la Xbox 360, encara que això no vol dir que el control remot tradicional vagi a desaparèixer. Continuarà sent una eina central de com la gent interactua amb la consola ", va assegurar. El directiu de Microsoft va indicar que encara no tenen prevista una data de llançament per al producte i tampoc va voler avançar detalls sobre el preu que tindrà en el mercat, encara que va insistir en què serà "totalment compatible amb tots els sistemes de la Xbox". Ni tan sols la denominació de 'Project Natal' hauria de ser el seu nom definitiu i Lewis va negar que la referència a la Nadal fos un indicatiu de l'època de l'any a la que podria veure's el producte a les botigues. La presentació de sensors de moviment de la Xbox havia estat una de les principals especulacions que havien circulat per Internet durant les últimes setmanes, si bé els rumors sobre una consola portàtil de Microsoft en línia amb la PSP de Sony o la DSI de Nintendo van demostrar no tenir fonament. 'Project Natal' servirà a Xbox per competir directament amb Nintendo per la captació de la legió d'usuaris esporàdics de videojocs, que van portar a la Wii de l'empresa nipona a liderar el sector a poc temps. A més de presentar l'accessori en la seva conferència de premsa a Los Angeles.

(http://www.gametrailers.com/player/50185.html i http://www.www.gametrailers.com/, Microsoft ha publicat alguns tràilers d'aquesta prometedora tecnologia (http://www.youtube.com/watch?v=Xo71bYnMwN8 i http://www.www.youtube.com/watch?v=g_txF7iETX0).

El desenvolupador Peter Molyneux ha dit d'Proyect Natal que és el que porta esperant des de fa dues dècades. Integració amb Facebook i TwitterAl marge del maquinari, Microsoft va anunciar la integració de les xarxes socials Facebook i Twitter per compartir en temps real les impressions o resultats de l'usuari mitjançant la plataforma d'Internet Xbox Live, que començarà a oferir una col lecció de pel lícules en alta definició sense necessitat de descàrrega. Així mateix, l'empresa tecnològica nord-americà va arribar a un acord amb l'emissora digital Last.fm per accedir al seu catàleg musical, encara que els temes no seran accessibles per a la seva escolta en dispositius portàtils.

L'arribada d'aquests serveis serà gradual i començarà a la tardor, tot i que encara no hi ha data per a Espanya, ni per a Amèrica Llatina. L'esdeveniment va servir per donar a conèixer deu nous jocs per a Xbox, entre ells' The Beatles Rock Band ', la presentació va comptar amb el suport en persona de l'ex-vocal del grup britànic Paul McCartney, de l'ex bateria Ringo Star, i de les dones dels morts George Harrison i John Lennon, Olivia Harrison i Yoko Ono, respectivament. "M'encanta, és fantàstic" , va afirmar McCartney sobre aquest programa que segueix l'estela dels anteriors' Rock Band 'i permet als jugadors emular al mític grup britànic de Liverpool. Altres esperats títols incloure l'avanç de' Metal Gear Solid 'per Xbox,' Alan Wake ', 'Halo 3', 'Modern warfare 2' o 'Forza Motorsport 3'. L'esdeveniment de Microsoft va ser l'avançament de la fira E3 que obrirà les seves porta matí a Los Angeles.



Font:
La Vanguardia
http://www.lavanguardia.es/internet-y-tecnologia/noticias/20090602/53715004543/microsoft-destierra-el-control-remoto-de-los-videojuegos-xbox-nintendo-lewis-los-angeles-xbox-360-ee.html
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LES TIC I LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/