RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

EVuntu: Un sistema operatiu més accessible

dimecres, 27 de maig del 2009

Bookmark and Share

EVuntu és una distribució basada en Ubuntu (Hardy Heron) i en Tiflobuntu personalitzada per a fer més fàcil l'accés al sistema operatiu GNU/Linux a les persones que sofrixen algun tipus de discapacitat. Utilitzant les eines d'accessibilitat (ajudes tècniques) disponibles ja en Ubuntu i Tiflobuntu, s'oferix una configuració automàtica orientada a l'accessibilitat perquè l'usuari no hagi de preocupar-se a aprendre o realitzar cap pas addicional per a accedir al sistema i utilitzar el computador per a navegar, estudiar, treballar o entreneterse.

Descarregar

Es recomana utilitzar la descàrrega torrent per a evitar la saturació dels servidors. A continuació l'enllaç a descàrrega torrent:

Ubuntu Desktop 9.04 i386
Ubuntu Desktop 9.04 amd64

kubuntu Desktop 9.04 i386

kubuntu Desktop 9.04 amd64

Per a descarregar més versions de Ubuntu podeu visitar http://releases.ubuntu.com/releases/9.04/ o Kubuntu http://releases.ubuntu.com/releases/kubuntu/9.04/

I més sabors:

Gobuntu
Mythbuntu
UbuntuStudio
Xubuntu

Aquí us deixo un video on ens mostra la instal·lació del EVuntu.




Característiques

Amb aquesta versió de EVuntu és tan fàcil com inserir el CD en la unitat lectora i després d'uns minuts es disposarà d'un sistema operatiu fàcil d'usa, accessible per veu i braille llest per a treballar.

Aquestes són algunes de les característiques de EVuntu:

* Idioma espanyol: L'idioma predeterminat de Tiflobuntu és espanyol, tenint la possibilitat (si es desitja) de fixar-lo en anglès posteriorment.
* Accessibilitat des de l'inici: És possible configurar en l'arrencada les ajudes tècniques perquè s'iniciïn automàticament amb el sistema operatiu.
* Ajudes tècniques. En aquesta versió remasterizada de Ubuntu vam contar amb ajudes tècniques com Orca (el lector de pantalla per a l'escriptori GNOME), Yasr, un lector de pantalla per a la consola de text, sintetitzador de veu Espeak, sistemes de veu de GNOME (gnome-speech) i Speech dispatcher,BRLTTY accés al sistema mitjançant braille, aplicació de OCR Tesserac i el lector de llibres Daisy DBR.
* Programari preinstalado: EVuntu té una col·lecció de programari preinstalado com Openoffice.org per a la creació de documents i fulls de càlcul, Evolution menjo gestor de correu electrònic, Firefox 3.0 per a navegar per la web, Pidgin menjo client de missatgeria instantània MSN, Yahoo, IRC Jabber, etc, Totem menjo reproductor de pel·lícules, Sound juicer el qual és un extractor de so de CD, grabadora de so, mplayer per a reproduir àudio/vídeo i DVD i Brasero menjo aplicació d'enregistrament de cd.
* Administració del sistema accessible: Administrar el sistema és molt fàcil gràcies a les ajudes tecnològiques que permeten que usuaris en situació de discapacitat puguin executar aplicacions com administrador i seran accessibles sense haver de configurar gens addicional.
* Instal·lació accessible: És possible instal·lar EVuntu de manera accessible, sense haver de configurar gens addicional.
* Actualitzacions de programari: És possible actualitzar el sistema quan hagi noves actualitzacions de Ubuntu, ja que aquesta versió està basada en aquest sistema operatiu, i a més s'inclou un repositorio de paquets de programari mantingut per la comunitat de tiflolinux.org amb les últimes versions dels programes d'accessibilitat.
* EVuntu és lliure i gratuït: El millor és que es pot usar aquest sistema operatiu, modificar-lo i millorar-lo a més de poder fer còpies i redistribuir-les, és més, vam esperar que moltes persones ho usin i facin còpies per a regalar-li als seus amics o familiars.

Salutacions i a gaudir d'aquesta nova versió!