RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Cames robotitzades de Honda

dilluns, 25 de maig del 2009

Bookmark and Share



Honda va presentar a Nova York dos dispositius la missió dels quals és ajudar a caminar. Un d'ells és una espècie de cinturó que duu a dues ròtules que ajuden a moure les cuixes, i l'altre és com una espècie de cadira que duu unes articulacions paral·leles a les nostres cames i es fixen també en els peus. Encara són prototips i neixen de l'experiència obtinguda per Honda en el desenvolupament del Asimo. La seva utilitat sembla més orientada a l'ajuda per a persones amb problemes de mobilitat.

En els últims temps sembla que es multipliquen la notícies sobre exoesquelets robotitzats, per a ajudar o millorar les capacitats físiques dels humans , com el HAL de Cyberdyne, el Rewalk inventat per Amit Goffer, o el Raytheon Sarcos XOS (més pensat per a fins militars) Així que potser abans de veure robots complets, vegem a humans "amb peces"

Font: Wired Science
_________________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/