RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Cames robotitzades de Honda

dilluns, 25 de maig de 2009

Bookmark and ShareHonda va presentar a Nova York dos dispositius la missió dels quals és ajudar a caminar. Un d'ells és una espècie de cinturó que duu a dues ròtules que ajuden a moure les cuixes, i l'altre és com una espècie de cadira que duu unes articulacions paral·leles a les nostres cames i es fixen també en els peus. Encara són prototips i neixen de l'experiència obtinguda per Honda en el desenvolupament del Asimo. La seva utilitat sembla més orientada a l'ajuda per a persones amb problemes de mobilitat.

En els últims temps sembla que es multipliquen la notícies sobre exoesquelets robotitzats, per a ajudar o millorar les capacitats físiques dels humans , com el HAL de Cyberdyne, el Rewalk inventat per Amit Goffer, o el Raytheon Sarcos XOS (més pensat per a fins militars) Així que potser abans de veure robots complets, vegem a humans "amb peces"

Font: Wired Science
_________________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/