RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Creen el primer ordinador que diferencia idiomes llegint els llavis

dilluns, 11 de maig del 2009

Bookmark and SharePot ser útil per a persones sordes, agències de seguretat i entorns sorollosos



Científics de la Universitat de East Anglia, en el Regne Unit, han creat el primer ordinador que llegix els llavis i, a més, és capaç de diferenciar diverses llengües. El sistema està basat en un model estadístic dels moviments dels llavis realitzats per un total de 23 parlants bilingües i trilingües que van participar en la investigació. El seu nivell d'encerts va ser considerable. Aquest assoliment suposa un important pas endavant en la tecnologia de lectura automàtica dels llavis, i podria tenir usos pràctics per a persones sordes, i forces de seguretat i militars. Per Yaiza Martínez.

En la passada IEEE International Conference on Acoustics, Speech and Signal Processing (ICASSP 2009), celebrada en Taipei entri el 19 i el 24 d'abril, científics de la Universitat de East Anglia (UEA), en el Regne Unit, van presentar el primer ordinador capaç de llegir els llavis que, a més, pot diferenciar entre diferents llengües.

Segons explica la UEA en un comunicat, els ordinadors capaços de llegir els llavis estan en desenvolupament des de fa un temps, però aquesta és la primera vegada que s'aconsegueix afegir a un ordinador la capacitat de diferenciar, a més, en quin idioma està parlant una persona.
Per a més informació:

_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
Blog LES TIC I LA DISCAPACITAT