RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Usuaris cecs reivindiquen que no se suprimeixi la conversió de text en veu del lector de llibres electrònics kindle

diumenge, 19 d’abril del 2009

Servimedia (14/04/2009)

Usuaris cecs han demanat a Amazon.com, empresa dedicada a la venda de llibres per Internet, que no suprimeixi la funció que converteix text en veu del seu lector de llibres electrònics Kindle, recentment llançat al mercat, segons informa el diari "The Independent".
El sindicat d'autors nord-americà Authors Guild ha manifestat la seva preocupació pel que fa a un possible descens en la venda d'àudio llibres, degut al fet que Kindle converteix el text dels llibres electrònics en veu.
Per això, Amazon està estudiant la possibilitat que aquesta funció no estigui disponible per a determinades publicacions, si els seus autors o editors així ho decideixen..
Per la seva banda, la Federació Nacional de Persones Cegues d'Estats Units i l'Associació Americana de Persones amb Discapacitat, han creat la Coalició del Dret a la Lectura (Reading Rights Coalition) i han iniciat protestes davant la possible supressió de la funció que converteix text en veu de Kindle.
Segons aquestes organitzacions, el nombre d'obres compatibles amb Kindle que oferixen la conversió de text en veu ascendent a 260.000 actualment, el que supera en gran amidada el nombre de títols accessibles que poden consultar-se en les biblioteques adaptades per a usuaris cecs en Estats Units.




Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
Blog LES TIC I LA DISCAPACITAT