RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Un nou joc per al mòbil fomenta el desenvolupament cognitiu de persones amb discapacitat intel·lectual

dijous, 9 d’abril del 2009

Servimedia (31/03/2009)

El nou joc per a telèfons mòbils desenvolupat per la Fundació Orange i la Fundació Síndrome de Down de Madrid ajudarà a millorar el desenvolupament cognitiu de les persones amb discapacitat intel·lectual. Així ho ha comunicat avui la Fundació Orange, promotora de Competència Intel·lectual i Tecnologia de la Informació (CITI).

El joc pot descarregar-se en una àmplia varietat de terminals mòbils i, entre altres habilitats cognitives, millora l'atenció, la memòria i l'orientació espacial dels usuaris. A més, segons els seus dissenyadors, fomenta la seva autonomia en la llar, la cura personal, l'ús de recursos comunitaris, el seu interès cap a la cultura i la seva autonomia en el transport.

CITI consta de quatre activitats d'estratègia: anar al cinema, passar un dia en el museu, anar a patinar i organitzar una festa mexicana. En cadascuna d'elles, el jugador ha de superar una sèrie de proves per a passar a la següent pantalla, obtenint reforços o "bonus" si les resol en poc temps i amb un pla clar d'accions a seguir.

El joc es desenvolupa en una ciutat composta per cinc escenaris (casa, parc, centre comercial, centre cultural i metro), on el jugador es mou amb l'ajuda d'un personatge assistent. Aquest projecte conta amb el suport del Pla Avança del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, i va ser dissenyat per un equip de psicòlegs de la Fundació Síndrome de Down de Madrid encarregat de fixar els objectius, les habilitats socials i els processos cognitius que el joc ajuda a desenvolupar.

A més ha estat provat durant diversos mesos per diferents grups d'usuaris amb diferents capacitats i amb diferents models de telèfons.

__________________________
Portal web Les TIC i la Discapacitat