RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Dissenyen habitacions intel·ligents per a ajudar a les persones dependents

divendres, 3 d’abril del 2009

EFE (24/03/2009)

Un grup d'investigadors de la Universitat de Granada i de Telefònica I+D han desenvolupat habitacions intel·ligents que treballen amb sensors per a facilitar la localització de persones depenents i evitar que s'acostin a zones de perill per a ells.

L'estada conté un sistema electrònic adequat per a detectar la localització gairebé exacta del receptor que es mou per ella mitjançant un sistema de sensors fixos situats en el sostre.

Mitjançant aquest mecanisme s'habiliten opcions com que s'obrin les portes quan el receptor s'acosti a elles o que es freni una cadira de rodes en la qual es mou un pacient si s'acosta a una zona perillosa.

El director del grup d'investigació, José Carlos Segura, ha assenyalat que el prototip "ha donat uns resultats magnífics quant a efectivitat en el reconeixement de l'objecte en moviment", i a més té major precisió, és més econòmic i es veu menys afectat pel soroll que altres similars existentsJustificació completa en el mercat.

En l'etapa d'investigació que es troba ara mateix es pretén ampliar el funcionament del sistema perquè pugui funcionar en altres espais, pel que se li incorporarà el llenguatge ZigBee (semblança a la tecnologia Bluetooh) o el GPS, que permetran instal·lar-lo en edificis grans amb moltes habitacions i en espais oberts.

El prototip ja està sent usat en un hospital de Roma, on els pacients duen integrats en les seves cadires de rodes els sensors receptors per a estar controlats i que es garanteixi la seva seguretat si s'acosten a unes escales o altres zones perilloses.

____________________
Portal web Les TIC i la Discapacitat
http://discapacitat.blogspot.com/
http://www.diversitatfuncional.org/