RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Oblidi's dels interfícies tàctils i del reconeixement de veu. Segons sembla el comandament a distància perfecte ho té vostè en l'orella. I jo també.

dijous, 12 de març del 2009

Oblidi's dels interfícies tàctils i del reconeixement de veu. Segons sembla el comandament a distància perfecte ho té vostè en l'orella. I jo també. Tant si pot moure-les com si no, podrien convertir-se en tot el necessari per a controlar en un futur diversos dispositius electrònics, des d'un iPod fins a la rentadora.

A través de PhysOrg descobreixo Ear Switch, un projecte d'investigació japonès que pot detectar diferents expressions facials tan sols amidant els petits moviments que es produïxen en l'interior del pavelló auditiu i utilitzant sensors infrarojos amb forma d'auriculars. Un petit microordinador transforma les variacions amidades en instruccions per a controlar altres productes. N'hi ha prou amb treure la llengua, parpellejar o somriure per a activar una funció preprogramada com un canvi de cançó en el reproductor MP3 o l'encès de les llums de la casa.

Kazuhiro Taniguchi, investigador en la universitat de Osaka, creu que podria tenir viabilitat comercial dintre de dues o tres anys. No només pot aplicar-se al control d'aparells, Ear Switch podria detectar, per exemple, el nombre de vegades que somriem al dia o la freqüència de parpalleig i prendre decisions basades en aquestes dades, "si no estàs somrient molt, podria seleccionar [en l'iPod] una cançó alegre", assegura.

També facilitaria el control d'electrodomèstics a les persones amb discapacitat. Els sistemes de control mitjançant el parpalleig actuals, per exemple, requereixen d'una càmera i per tant poden no funcionar bé en certes condicions de llum. Amb aquest nou dispositiu, en canvi, sempre s'obté una lectura correcta fins i tot si la persona no està mirant a la càmera.

__________________________
Portal web Las TIC i la Discapacitat
http://discapacitat.blogspot.com/
http://www.diversitatfuncional.org/