RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Un estudiant de la UEx desenvolupa un producte que permetrà als invidents llegir el correu electrònic en el mòbil

divendres, 17 d’abril del 2009

L'estudiant d'Enginyeria Informàtica de la Universitat d'Extremadura (UEx) Andrés Iglesias ha desenvolupat un producte que permetrà a les persones amb discapacitat visual llegir els seus correus electrònics a través del telèfon mòbil.

Segons va informar avui la UEx en nota de premsa, Iglesias és integrant del grup d'investigació 'Quercus' de la universitat extremeña i l'invent és fruit del seu projecte de fi de carrera encaminat a crear un element "útil per a un gran col·lectiu".

El producte és aplicable a tots els dispositius que contin amb un sistema operatiu 'Symbian S60' i està format per tres desenvolupaments de programari diferents. En concret, un d'aquests desenvolupament serveix per a mostrar la informació en pantalla i efectua la interacció persona-ordinador "amb el menor nombre de tecles possible", fent que aquestes siguin "fàcilment reconeixibles" per a l'usuari.

SINTETITZA LA VEU

Un altre dels desenvolupaments s'encarrega de realitzar la síntesi de veu i l'últim d'ells permet enviar i rebre e-mail usant comptes de correu electrònic convencionals.

La comunicació entre aquests tres desenvolupaments, usant tècniques formals com XML, es pot considerar una espècie de quart desenvolupament virtual, per la quantitat d'informació recopilada i l'esforç d'implementació necessaris, va explicar la UEx.

Aquest projecte, dirigit pel professor Fernando Sánchez Figueroa, respon al títol 'Adaptació del SAWMail a entorns de mobilitat' i ha obtingut la qualificació de Matrícula d'Honor, va precisar la universitat extremeña.

Per al creador d'aquest producte, aquest invent pot servir "com punt d'inici d'una àmplia gamma de desenvolupaments" que permetin "fer accessibles totes les funcions del telèfon".

__________________________
Portal web Les TIC i la Discapacitat
http://www.diversitatfuncional.org/