RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Sant Jordi a Catalunya. Llibre en PDF. Regles d'etiqueta enfront d'una persona amb discapacitat

diumenge, 19 d’abril del 2009


S'acosta la celebració del dia de Sant Jordi a Catalunya. Desitgem tornar a compartir un gran llibre amb els nostres lectors, que ja vam publicar en aquest fòrum fa temps. Es tracta del llibre "Regles d'etiqueta enfront d'una persona amb discapacitat",suggeriments per a relacionar-se amb les persones amb discapacitats de Judy Cohen Pugues descarregar-se en PDF en l'adreça http://www.unitedspinal.org/pdf/etiquetadisapacidad.pdf


Difícil d'entendre per a qui no ho ha viscut mai, la festa de Sant Jordi és una jornada festiva i popular que els llibres, les roses i especialment rius de gent, prenen els carrers de totes les localitats catalanes.


La celebració no pot ser més senzilla: el ritual consisteix a passejar, comprar una rosa, un llibre o les dues coses, per a regalar a les persones benvolgudes, familiars i amics. Encara que no és festiu, Sant Jordi i el passeig obligatori omplin els carrers i places convertint la jornada en una singular festa nacional que se celebra en un dia laborable.


L'origen d'aquesta festa tan singular la trobem en una barreja de tradicions i constums d'èpoques diferents. Concideix el fet que Sant Jordi sigui el patró de Catalunya (de forma oficial des de l'any 1456, encara que se li venerava des del segle VIII), amb el costum, també medieval, de celebrar una fira de roses o "dels enamorats" en el Palau de la Generalitat.


A aquestes celebracions més tradicionals se li va afegir el Dia del Llibre, instaurat a Espanya en 1926. La celebració literària va acabar fent una de les tradicions catalanes creant una jornada de gran acceptació ciutadana.


____________________________

Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL

Blog LES TIC I LA DISCAPACITAT

http://www.diversitatfuncional.org/