RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Eneso : "EnPathia"

dijous, 16 d’abril del 2009

Una jove empresa malagueña, Eneso, conscient d'aquest dèficit, es dedica a desenvolupar sistemes informàtics especialment adaptats als usuaris que tenen alguna minusvalidesa.

Així, aquest equip d'investigadors ha desenvolupat aplicacions menjo 'Enpathia' que, segons explica Salvador Sancha, un dels components, és un sistema perifèric que barreja programari i maquinari i que permet controlar el cursor de l'ordinador a través dels moviments naturals d'alguna part del cos, com el cap, la cama, l'avantbraç...Justificació completa
Aquesta eina està dirigida a les persones amb discapacitat motora severa o amb problemes de mobilitat en el tronc superior. «El problema que tenen aquests usuaris és que els dispositius que es creen perquè puguin accedir a les noves tecnologies de la informació són, en la majoria dels casos, cars, lents, complexos i rudimentaris», assenyala l'expert.

Recursos pràctics

En aquest sentit, l'objectiu de Eneso és dissenyar eines que siguin barates i fàcils d'usar. «'Enpathia' no només oferix la possibilitat de moure el cursor, també facilita el canvi d'una finestra a una altra amb rapidesa, l'escriptura de textos, etcètera» afig Sancha. Algunes d'aquestes aplicacions que neixen destinades a facilitar el maneig de l'ordinador en persones amb discapacitat tenen preus que arriben fins als 8.000 i els 10.000 euros, explica l'especialista.

L'eina desenvolupada per Eneso, que serà comercialitzada en breu, té un cost semblant al d'altres dispositius perifèrics del computador, com els altaveus o la webcam, per exemple.

Font:http://www.ideal.es/granada/20090311/sociedad/tecnologia-discapacitada-20090311.html
l

Per a més informació: http://www.eneso.net/

__________________________
Portal web Les TIC i la Discapacitat
http://discapacitat.blogspot.com/
http://www.diversitatfuncional.org/