Així, aquest equip d'investigadors ha desenvolupat aplicacions menjo 'Enpathia' que, segons explica Salvador Sancha, un dels components, és un sistema perifèric que barreja programari i maquinari i que permet controlar el cursor de l'ordinador a través dels moviments naturals d'alguna part del cos, com el cap, la cama, l'avantbraç...
Aquesta eina està dirigida a les persones amb discapacitat motora severa o amb problemes de mobilitat en el tronc superior. «El problema que tenen aquests usuaris és que els dispositius que es creen perquè puguin accedir a les noves tecnologies de la informació són, en la majoria dels casos, cars, lents, complexos i rudimentaris», assenyala l'expert.
Recursos pràctics
En aquest sentit, l'objectiu de Eneso és dissenyar eines que siguin barates i fàcils d'usar. «'Enpathia' no només oferix la possibilitat de moure el cursor, també facilita el canvi d'una finestra a una altra amb rapidesa, l'escriptura de textos, etcètera» afig Sancha. Algunes d'aquestes aplicacions que neixen destinades a facilitar el maneig de l'ordinador en persones amb discapacitat tenen preus que arriben fins als 8.000 i els 10.000 euros, explica l'especialista.
L'eina desenvolupada per Eneso, que serà comercialitzada en breu, té un cost semblant al d'altres dispositius perifèrics del computador, com els altaveus o la webcam, per exemple.
Font:http://www.ideal.es/granada/20090311/sociedad/tecnologia-discapacitada-20090311.html
l
Per a més informació: http://www.eneso.net/
Portal web Les TIC i la Discapacitat
http://discapacitat.blogspot.com/
http://www.diversitatfuncional.org/
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada