RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Microsoft impulsa l'accessibilitat de les noves tecnologies

dijous, 12 de març del 2009

Solidaridad Digital (04/03/2009)

Microsoft impulsarà una major accessibilitat de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per a les persones amb discapacitat, segons l'acord de col·laboració renovat entre aquesta companyia, l'ONCE i la seva fundació.

Segons va declarar en roda de premsa la presidenta de Microsoft Espanya, María Garaña, aquest acord comprèn quatre àrees fonamentals: accessibilitat, interoperabilidad, donació de programari i suport a la recerca d'ocupació. 'No es tracta només que els nostres productes siguin accessibles', va explicar, 'sinó d'impulsar el disseny universal i possibilitar que les eines que desenvolupem funcionin amb tot tipus de programari'.

Garaña va destacar així mateix que 'l'ONCE i la seva fundació són els principals socis de corporació Microsoft a nivell internacional' en el que a accessibilitat es refereix, i de fet el conveni té vigència a Europa i EEUU. En declaracions a Servimedia, la directora de Responsabilitat Corporativa de Microsoft, Olvido Nicolás, va manifestar que 'el conveni preveu l'organització d'esdeveniments sobre accessibilitat i l'engegada de diverses accions de formació i sensibilització referent a això'. El president de l'ONCE, Miguel Carballeda, va apuntar que les TIC 'poden afavorir la igualtat d'oportunitats o convertir-se en noves barreres; depèn que en el seu disseny es tinguin en compte criteris d'accessibilitat'.

A més de Garaña i Carballeda, en la signatura de l'acord van participar Ángel Sánchez, director general de l'ONCE, i Alberto Durán, vicepresident primer executiu de la Fundació ONCE.

Font: SID http://sid.usal.és/mostrarficha.asp?ANEU=33326&Fitxer=1.1idad-de 04.html

__________________________
Portal web Las TIC i la Discapacitat
http://discapacitat.blogspot.com/
http://www.diversitatfuncional.org/