RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

L'ONCE edita el joc interactiu "l'arbre màgic de les paraules per a integrar en l'aula a nens amb discapacitat

dijous, 12 de març del 2009

Servimedia (04/03/2009)

L'ONCE ha editat el joc interactiu "L'Arbre Màgic de les Paraules", que consta d'un conte i de diverses activitats per a fomentar la integració en l'aula i la familiarització amb les noves tecnologies en els alumnes amb discapacitat visual. El joc, realitzat en col·laboració amb l'empresa Neo Grup Management baix els paràmetres d'accessibilitat i disseny per a tots, va ser presentat avui en el Centre de Recursos Educatius (CRE) de l'ONCE a Madrid.

"L'Arbre Màgic de les Paraules", editat en castellà, català, euskera, gallec i anglès, és un joc didàctic multimèdia dirigit a nens d'entre quatre i set anys amb l'especial característica que pot ser utilitzat indistintament per alumnes amb ceguesa i deficiència visual greu i per la resta dels seus companys.

El joc combina l'ús del teclat i el ratolí, inclou informació auditiva i reforços verbals amb efectes sonors, utilitza veus naturals i expressions adequades per als nens, i juga amb la claredat de les imatges, els contratses visuals, el colorit, etc. "

L'Arbre Màgic de les Paraules" està estructurat en quatre capítols, al llarg dels quals es narra la història d'un rei molt alegre que, de cop i volta, se sumeix en una gran tristesa. Els nens protagonistes del conte, la cridada "Banda del Drac", fan arribar al rei un fruit extret de l'arbre màgic, en l'interior del qual s'hagi la paraula "Il·lusió", la qual duu la felicitat al monarca i a tot el seu regne.

PRESENTACIÓ

A l'acte de presentació van assistir Yolanda Martín, vicepresidenta de l'ONCE; Xavier Grau, director general adjunt de Serveis Socials de l'ONCE; Felipe Ponce, director del CRE; la coordinadora del projecte, Ángeles Lafuente, i l'autora del conte, Lourdes García. Yolanda Martín, vicepresidenta de l'ONCE, va destacar que el joc és "un pas endavant en la màgia de la integració" dels nens amb discapacitat visual en l'escola. Xavier Grau va indicar que les noves tecnologies ajuden als nens amb discapacitat visual a desembolicar-se "de forma autònoma i independent". Ángeles Lafuente va afirmar que el joc pot descarregar-se des de la web de l'ONCE i també s'ha editat el conte en paper i amb il·lustracions en relleu i indicacions en braille.

Font: SID http://sid.usal.és/mostrarficha.asp?ANEU=33338&Fitxer=1.1

__________________________
Portal web Las TIC i la Discapacitat
http://discapacitat.blogspot.com/
http://www.diversitatfuncional.org/