RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Els telèfons públics haurien d'adaptar-se a persones sordes i amb discapacitat auditiva

dijous, 12 de març del 2009

Una resolució determina que els telèfons públics haurien de disposar d'una càpsula magnètica amb acoblament inductiu i facilitat d'amplificació del volum.

La resolució del Ministeri d'Indústria establix la necessitat que les persones sordes i amb discapacitat auditiva tinguin accés a serveis com l'enviament de missatges curts i correu electrònics i exigeix l'engegada de diferents mesures per a fer accessibles els telèfons públics, que haurien de disposar d'una càpsula magnètica amb acoblament inductiu i facilitat d'amplificació del volum, per al que s'establix un termini de quatre anys. A més, es disposa que tots els cartells de Telefònica incloguin els pictogrames que indiquen la presència d'aquests serveis, per a coneixement dels seus usuaris.Així mateix, establix la necessitat de realitzar una campanya de divulgació social perquè els nous serveis accessibles siguin coneguts per les persones que els puguin necessitar. Un procés durant el qual l'Administració contarà amb la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE) per a supervisar l'engegada de les diferents mesures contemplades i poder fixar pròxims objectius.

Font: Canal Solidari http://www.canalsolidario.org/

__________________________
Portal web Las TIC i la Discapacitat
http://discapacitat.blogspot.com/
http://www.diversitatfuncional.org/